Πότε είναι καλύτερο να παραμείνεις single

Μήπως δεν είσαι ακριβώς και στην κατάλληλη φάση για μια σχέση αυτή τη στιγμή; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις!
Πότε είναι καλύτερο να παραμείνεις single
Θεωρητικά, μπορείς να κάνεις σχέσεις όποτε θες. Είναι όμως πάντα μια σχέση η κατάλληλη επιλογή για ‘σένα;

Και άφησέ μας να εξηγήσουμε, προτού θυμώσεις. Λένε ότι για να λειτουργήσει μια σχέση, και οι δύο σύντροφοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ορισμένες καταστάσεις, αλλά και να είναι ικανοί να το διαχειριστούν αυτό.

Με πιο απλά λόγια; Οι καλύτερες σχέσεις συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις… και όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Αν βρίσκεσαι σε κάποια από τις φάσεις που θα περιγράψουμε παρακάτω, ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνεις single για λίγο καιρό.

Αν νιώθεις ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι
Ότι έχεις ξεπεράσει την προηγούμενή σου σχέση. Ότι δεν είσαι μαγκούφης. Ότι είσαι ικανός στο φλερτ και μπορείς να τα καταφέρεις. Οι σχέσεις δεν συμβαίνουν επειδή πιεζόμαστε να αποδείξουμε σε κάποιον (στον εαυτό μας) ότι είμαστε καλά. Θα έπρεπε να είμαστε ήδη σίγουροι ότι το ‘χουμε.

Αν περιμένεις να “βρεις το άλλο σου μισό”
Συγγνώμη. Είσαι ένα ολόκληρο. Μπορεί να μην νιώθεις έτσι αυτή τη στιγμή, αλλά το να χαθείς σε ένα άλλο άτομο δεν θα σε βοηθήσει. Το χαμένο σου μισό βρίσκεται κάπου μέσα σου, και αν το βρεις, θα ανακαλύψεις πως οι σχέσεις είναι ένα τέλειο κερασάκι πάνω στην τούρτα—και όχι η τούρτα ολόκληρη.

Αν πιστεύεις ότι “το αξίζεις”
Η κλασική γκρίνια: “Είμαι καλός άνθρωπος, γιατί δεν έχω σχέση;” Ίσως επειδή το να διατυμπανίζεις παντού πόσο καλός άνθρωπος είσαι με το να το αποδεικνύεις έμπρακτα (κάτι που θα σε έκανε πολύ πιο γοητευτικό) είναι διαφορετικά πράγματα. Κανείς δεν σου χρωστάει αγάπη. Η αγάπη βρίσκεται εκεί έξω, και είναι στο χέρι σου αν θα την βρεις.

Αν η ζωή σου είναι περίπλοκη αυτή τη στιγμή
Μερικές φορές εσύ είσαι εντάξει (σε ό,τι αφορά την δυνατότητά σου να λειτουργήσεις σε μία σχέση, τουλάχιστον), αλλά η ζωή σου… όχι και τόσο. Υπάρχουν προβλήματα. Μπορεί να είναι οικονομικά, μπορεί να είναι της δουλειάς, ή κάποιο θέμα υγείας, δικό σου ή κοντινού προσώπου. Αν το μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής σου πρέπει να είναι στραμμένο αλλού, και μετά βίας έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις μια σχέση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v