ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Σημάδια ότι είσαι εθισμένος στην αγάπη

Μήπως είσαι εθισμένος στην αγάπη; Διάβασε τα παρακάτω σημάδια και δες αν θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου.

Σημάδια ότι είσαι εθισμένος στην αγάπη

Ο εθισμός στην αγάπη είναι ένα πρόβλημα άκρως αληθινό, και άκρως επικίνδυνο. Μπορεί να μην μιλάμε αρκετά συχνά για αυτό, ειδικά σε σχέση με το τοξικό του… ξαδερφάκι, τον εθισμό στο σεξ, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές πηγαίνουν πακέτο.

Εθισμός στην αγάπη είναι η ανικανότητα να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα να μας κατακλύζουν και να δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις μας. Να γινόμαστε πιεστικοί, μέχρι και ανυπόφοροι. Και αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια ενός ανθρώπου εθισμένου στην αγάπη…

*Ο ενθουσιασμός μιας γνωριμίας μεταφράζεται αμέσως σαν έρωτας.
*Το ίδιο και το καλό σεξ.

*Δεν μπορείς να λειτουργήσεις μόνος σου, χρειάζεσαι να βρίσκεσαι σε σχέση.
*Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, θες απελπισμένα να ικανοποιείς τον/την σύντροφό σου, και φοβάσαι συνεχώς πως θα απογοητεύσεις.

*Κάθε φορά που χάνεται εκείνη η αρχική σπίθα μιας καινούριας σχέσης, βαριέσαι και δεν μπορείς να συνεχίσεις…
*…κάτι που σε οδηγεί να χωρίσεις, να απελπιστείς πάλι με την μοναξιά σου, και να κυνηγήσεις αμέσως μια καινούρια σχέση.

*Αν μείνεις single για αρκετό καιρό, προσπαθείς τουλάχιστον να κάνεις όσο περισσότερο σεξ γίνεται, για να μην νιώθεις μοναξιά.
*Η πλειοψηφία των συντρόφων σου ήταν απόμακροι, χειριστικοί ή σου φέρονταν άσχημα.

*Επιλέγεις συντρόφους που είναι ελαττωματικοί, που απαιτούν την πλήρη προσοχή σου, αλλά είναι ταυτόχρονα ανίκανοι να ικανοποιήσουν τις δικές σου ανάγκες.
*Παρατάς πράγματα που σε ενδιαφέρουν, ή προσποιείσαι ότι απολαμβάνεις πράγματα που αντιπαθείς, απλά και μόνο για να ικανοποιήσεις τους συντρόφους σου.

*Μπορείς να γίνεις πολύ χειριστικός άνθρωπος προκειμένου να κρατήσεις την σχέση σου.
*Χρησιμοποιείς το σεξ σαν εργαλείο, για να κρατάς τους ανθρώπους κοντά σου.

*Η ζωή σου (ειδικά ο επαγγελματικός και ο κοινωνικός τομέας) έχει πάει πίσω, επειδή το μόνο που σκέφτεσαι είναι πόσο μόνος/η είσαι, και πόσο ανάγκη έχεις μια σχέση.
*Δεν μπορείς να απομακρυνθείς από μια τοξική σχέση, κι ας ξέρεις πόσο μεγάλο κακό σου κάνει.

*Ακόμα κι αν καταφέρεις να ξεφύγεις από μια σχέση που σου κάνει κακό, πολλές φορές έχεις επιστρέψει—ακόμα κι αν ξέρεις πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, και πως για ακόμη μια φορά θα πληγωθείς.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όποτε οι άνθρωποι μοιάζουν ο ένας στον άλλον, έχουν την τάση να αρέσει ο ένας στον άλλον."

Anthony Robbins, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

  • 1567 - Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
    1701 - Ο Γάλλος μεγαλέμπορος Αντουάν ντε λα Μοτ ιδρύει στις Η.Π.Α. το Ντιτρόιτ, με σκοπό να ελέγξει το εμπόριο γούνας στην περιοχή. Η πόλη παίρνει αρχικά τη γαλλική ονομασία "Fort Détroit" ("Οχυρό του Πορθμού").
    1923 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.

© 2002-2017 MEDIA2DAY