Πώς να σταματήσεις να ερωτεύεσαι τους λάθος ανθρώπους

Άλλη μια φορά κατέληξες να λες πως έχεις τον… μ***κομαγνήτη; Ήρθε η ώρα να κάνεις μερικές σημαντικές αλλαγές.
Πώς να σταματήσεις να ερωτεύεσαι τους λάθος ανθρώπους
Επειδή δεν αντέχουμε να ακούσουμε ξανά κάποια γυναίκα να παραπονιέται ότι κάθε φορά πέφτει ξανά στα ίδια και τα ίδια, και ότι ερωτεύεται λάθος ανθρώπους, ανθρώπους που της φέρονται απαίσια, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πραγματάκια.

Όπως υπάρχουν κακοί άντρες (και υπάρχουν), έτσι υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες δεν μαθαίνουν ποτέ από τα λάθη τους. Ξεκίνα, λοιπόν, να μαθαίνεις από τα λάθη σου, και άφησέ μας να σε βοηθήσουμε.

Θυμήσου τα παλιά
Οι προηγούμενές σου σχέσεις μάλλον ακολουθούσαν κάποιο μοτίβο που τις έκανε να διαλύονται. Ανακάλυψε αυτό το μοτίβο, βρες ποια είναι τα χαρακτηριστικά που είχαν κοινά οι πρώην σου, και ξεκίνα να τα αποφεύγεις στους ανθρώπους.

Θέσε τα όριά σου
Από την στιγμή, λοιπόν, που ξέρεις τι ζητάς (και τίποτα δε μένει πια να σε κρατάει, συγγνώμη), αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον επόμενο πιθανό σου ερωτικό σύντροφο σχετικά με τα πράγματα που ψάχνεις σε μία σχέση, τι είναι εντάξει και τι είναι απαράδεκτο. Επειδή, στο κάτω-κάτω, μόνο αυτό μετράει.

Δες τα πράγματα αντικειμενικά
Ψυχρή λογική. Κι επειδή το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσεις την ψυχρή λογική αν τα αισθήματά σου δημιουργούν ηχορύπανση, μην ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια. Οι φίλοι σου δεν θέλουν να σε (ξανα)δουν να καταστρέφεσαι, και θα σου δώσουν μια άποψη πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Μην πέφτεις με γλυκόλογα
Επειδή, αν έπρεπε να σου έχει διδάξει κάτι η εμπειρία σου μέχρι τώρα, αυτό είναι πως όσο περισσότερα γλυκόλογα στην αρχή της σχέσης, τόση περισσότερη ψυχοπάθεια θα αντιμετωπίσεις μετά. Από ένα σημείο και μετά, καλύτερα να ψάχνεις κάποιον που να λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, χωρίς να σου πουλάει παραμύθια.

Να είσαι ο εαυτός σου
Επειδή έχεις κι εσύ μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τις παλιές, αποτυχημένες σου σχέσεις (σχεδόν ποτέ δεν φταίει αποκλειστικά και μόνο ο ένας), πρέπει να κοιταχτείς καλά στον καθρέφτη και να κάνεις την πιο σημαντική ερώτηση: Ποια είμαι; Μην αλλάζεις την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σου κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον καινούριο που θα σε γοητεύσει.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Στο τέλος, ξέρεις πως θα έχει δίκιο. Είναι το πιο ισχυρό ραντάρ στον κόσμο, και κάθε φορά που κάποιος κάνει τον συναγερμό σου να χτυπάει, μείνε μακριά. Όσα γλυκόλογα κι αν σου πει, όσο όμορφα μάτια κι αν έχει.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v