Λάθη στη γλώσσα του σώματος που πρέπει να αποφύγεις

Αυτά είναι τα λάθη της γλώσσας του σώματος που κάνεις ασυναίσθητα στα ραντεβού και δίνεις τη λάθος εντύπωση.
Λάθη στη γλώσσα του σώματος που πρέπει να αποφύγεις
Δίνεις συνεχώς τη λάθος εντύπωση στα πρώτα ραντεβού και δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς πάει στραβά; Ίσως φταίει η γλώσσα που «μιλά» το σώμα σου. Δες παρακάτω οκτώ λάθη που μπορεί να κάνεις ασυναίσθητα και στέλνεις τα λανθασμένα μηνύματα στους άλλους.

Τρως μηχανικά και γρήγορα
Μπορεί να έχεις άγχος, μπορεί να το κάνεις για να δικαιολογήσεις τις άβολες παύσεις στη συζήτηση, μπορεί τα χέρια σου να θέλουν συνεχώς να καταφεύγουν στο πιρούνι κατά την διάρκεια ενός ραντεβού ή ακόμη και ενός επαγγελματικού δείπνου, αλλά καλό είναι να αποφύγεις την μηχανική επιδρομή στο τραπέζι, γιατί δίνει την εντύπωση αγχώδη – αν όχι λαίμαργου – ανθρώπου.

Στρέφεις το σώμα σου αλλού
Ένας κανόνας της γλώσσας του σώματος λέει ότι όταν μας αρέσει κάποιος ή κάτι, στρέφουμε το σώμα μας προς το μέρος του, ιδιαιτέρως τα πόδια. Για να μη δώσεις λανθασμένη εντύπωση, φρόντισε να μη γυρίζεις προς άλλη κατεύθυνση, καθώς έτσι αφήνεις να εννοηθεί ότι δεν νιώθεις έλξη.

Γνέφεις υπερβολικά
Το να κουνάς το κεφάλι σου δείχνει ότι ακούς, καταλαβαίνεις και συμφωνείς. Όταν όμως το κάνεις σε υπερβολικό βαθμό, δείχνεις το εντελώς αντίθετο: Ότι κάνεις μια κίνηση μηχανική, ότι ίσως δεν ακούς καν και απλώς γνέφεις συγκαταβατικά και ότι, τελικά, δεν ενδιαφέρεσαι.

Σταυρώνεις τα χέρια σου
Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κλείνεις τον δρόμο του ανθρώπου απέναντί σου προς εσένα. Αποτελεί στάση άμυνας, σα να μη θέλεις να ανοιχτείς, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις και τον συνομιλητή σου.

Πλησιάζεις τον άλλον υπερβολικά πολύ
Καλή ένδειξη είναι να στρέφεσαι προς το μέρος του. Το να κολλάς πάνω του είναι υπερβολή, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πρώτο ραντεβού. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του προσωπικό χώρο, μία ακτίνα που αν παραβιαστεί από αγνώστους, νιώθει άβολα. Επομένως, φρόντισε να διαπιστώσεις ποια είναι αυτή η ακτίνα για το πρόσωπο απέναντί σου και κινήσου σε «ασφαλή νερά» μέχρι να διαπιστώσεις ότι η ακτίνα… μειώνεται.

Κρύβεις τις παλάμες σου
Κι όμως, αποτελεί ένα σημάδι που ο άνθρωπος απέναντί σου, έστω και υποσυνείδητα, εκλαμβάνει ως ένδειξη αδιαφορίας. Όταν οι παλάμες των χεριών σου είναι ανοιχτές και προς τα επάνω κατά την διάρκεια μιας συζήτησης, δείχνουν άνθρωπο ανοιχτό και φιλικό.

Καμπουριάζεις
Θυμήσου τις συμβουλές της μαμάς σου ή του δασκάλου σου στην τάξη: Κάθισε με όρθια την πλάτη! Διαφορετικά, δίνεις μια «κουρασμένη» εικόνα του εαυτού σου, η οποία στερείται αυτοπεποίθησης και δυναμισμού.

Κοιτάς την ώρα
Μην το κάνεις, ακόμη και αν γίνεται μηχανικά, ή αν έχεις συγκεκριμένο λόγο που δεν σχετίζεται με το ραντεβού σου. Το άτομο απέναντί σου έχει κάθε λόγο να το εκλάβει ως ένδειξη πως βαριέσαι και δεν βλέπεις την ώρα να φύγεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v