Όσα οι άνδρες ξέρουν λάθος για τις γυναίκες

«Οι γυναίκες δε γουστάρουν τα καλά παιδιά». Και άλλες ανοησίες παρεξηγήσεις που πρέπει να ξεκαθαριστούν, μια για πάντα.
Όσα οι άνδρες ξέρουν λάθος για τις γυναίκες
της Ηρώς Κουνάδη

Εντάξει. Το καταλαβαίνουμε. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τους άλλους ανθρώπους γενικώς, και τις γυναίκες ειδικότερα. Έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικές ορμόνες και διαφορετικά συναισθήματα τα δύο φύλα μεταξύ μας. Από εκεί μέχρι τα αυθαίρετα συμπεράσματα που διαιωνίζονται, όμως, μεσολαβεί μια άβυσσος που δεν λύνει κανένα πρόβλημα –αντιθέτως, κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

«Οι γυναίκες δε γουστάρουν τα καλά παιδιά»

Τα κακά παιδιά είναι στη φυλακή –ή απασχολημένα με δουλειές που σύντομα θα τα στείλουν φυλακή. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, καλά παιδιά είμαστε. Η διαφορά είναι πως τα καλά παιδιά που πιστεύουν τον παραπάνω μύθο είναι βαρετά παιδιά. Και κανείς μας –γυναίκες και άνδρες– δε γουστάρει να βαριέται, αυτό είναι όλο.

«Οι γυναίκες ψάχνουν κάποιον με λεφτά»

Ναι, υπάρχουν γυναίκες χρυσοθήρες. Όπως υπάρχουν και κατά συρροή δολοφόνοι, και άνθρωποι που δεν τρώνε Μερέντα. Τα πάντα υπάρχουν πάνω σε αυτόν τον άμοιρο πλανήτη. Το ότι υπάρχουν, δεν τους κάνει κανόνα. Και δεν βάζει σύσσωμο το ανθρώπινο γένος να απολογηθεί για τις κατά συρροή δολοφονίες που δεν έκανε, ή για την αποστροφή προς τη Μερέντα που δεν νιώθει.

«Οι γυναίκες χρησιμοποιούν την περίοδο σαν δικαιολογία για τα νεύρα τους/ τη γκρίνια τους/ την κλάψα τους/ το γεγονός ότι τρώνε το καταπέτασμα»

Δοκίμασε να πάρεις ένα οποιοδήποτε ορμονικό σκεύασμα, και μετά δοκίμασε να ελέγξεις τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που θα σου δημιουργήσει, ή, έστω, να πείσεις τον εαυτό σου ότι οι ψυχολογικές σου μεταπτώσεις δεν είναι αληθινές, οφείλονται στις ορμόνες σου, και δεν πρέπει να τους δίνεις σημασία. Όταν η επιστήμη βρει τον τρόπο να το κάνει αυτό, ο πλανήτης θα απαλλαγεί από ορδές οργισμένων εφήβων, τρελαμένων γυναικών σε κλιμακτήριο και «δύσκολων ημερών του μήνα». Αλλά επίσης, κανείς ποτέ δεν θα ξαναερωτευτεί –γιατί και ο έρωτας αποτέλεσμα ορμονών είναι. Πρόσεχε τι εύχεσαι.

«Οι γυναίκες μιλάνε μεταξύ τους μόνο για μόδα και νύχια»

Όπως υπάρχουν άνδρες που μιλούν μεταξύ τους μόνο για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα, ναι, υπάρχουν και γυναίκες που μιλούν μόνο για μόδα και νύχια. Για τη συντριπτική πλειοψηφία, όμως, η κουβέντα περνά πολύ γρήγορα αλλού, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πεις για τα νύχια και τη μόδα –ακόμα και ο Κριστιάν με τον Ζαν-Πωλ σε εκείνη την παλιά διαφήμιση, το μόνο που είχαν να σχολιάσουν για τα ντεφιλέ που χάζευαν ξεφυλλίζοντας περιοδικά ήταν ένα “pas mal”, φαντάσου οι μη επαγγελματίες μόδιστροι πόσα λίγα έχουμε να πούμε. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε τι συζητάνε οι γυναίκες όταν βρίσκονται μόνες τους, κλικ εδώ

«Οι γυναίκες δένονται μέσα από μεγάλες συζητήσεις, οι άνδρες μέσα από τη δράση»

Όλοι οι άνθρωποι δένονται και με τα δύο. Το ότι μια γυναίκα θα προτιμήσει να καθίσετε να μιλάτε όλη νύχτα κοιταζόμενοι βαθιά μέσα στα μάτια, από το να κάνετε μαζί κάτι λίγο εξτρίμ (του τύπου να πάτε για ράφτινγκ, ή για ορειβασία, ή για βραδινό μπάνιο μες στον χειμώνα) είναι ένας τεράστιος μύθος που καταρρίπτεται πανεύκολα, αν της προτείνετε να κάνετε μαζί κάτι λίγο εξτρίμ. Το ότι δεν το συνηθίζουμε (οι περισσότερες) δε σημαίνει και ότι δεν το εκτιμάμε –ένας λόγος παραπάνω, ότι εκτιμάς πολύ ακριβώς τις πρωτόγνωρες εμπειρίες, βλέπε τα πράγματα που δεν συνηθίζεις να κάνεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v