Πώς να καταλάβεις πού το πάει

Σε φλερτάρει… ή απλά σου μιλάει φιλικά; Ήρθε η ώρα να καταλάβεις μια και καλή!
Πώς να καταλάβεις πού το πάει
Κάθεσαι και τρώγεσαι με τα ρούχα σου γιατί ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις αν αυτά που σου είπε ήταν φλερτ, ή απλή, φιλική κουβέντα; Ναι, σε καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Κι επειδή αρκετά έχεις υποφέρει τόσο καιρό, βρήκαμε ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις για να καταλάβεις αν οι κουβέντες του πηγαίνουν στο ερωτικό… ή αν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

Σου πιάνει την κουβέντα
Αν τις περισσότερες φορές που θα μιλήσετε, η πρωτοβουλία είναι δική του – και ειδικά αν βρίσκεστε σε κοινή παρέα και φροντίζει πάντα να περάσετε και λίγο χρόνο μόνοι σας – τότε αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο σημάδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να… ανταποδώσεις την κίνηση, για να μην φανεί ότι δεν ενδιαφέρεσαι και αυτή η σχέση τελειώσει πριν καλά-καλά αρχίσει.

Προσέχει τις λεπτομέρειες
Λένε ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για ‘σένα, τότε ακούει αυτά που λες. Και αυτό θα φανεί αν, ακόμα και μετά από λίγο καιρό, θυμάται λεπτομέρειες που άλλοι θα είχαν ξεχάσει. Δεν μιλάμε για σημαντικές πληροφορίες, όπως τα γενέθλιά σου (αν και, αν είστε απλώς γνωστοί, κι αυτό δεν είναι ασήμαντο), αλλά λεπτομέρειες όπως το αγαπημένο σου χρώμα, τραγούδι, φαγητό… Ξέρεις ότι όταν εσύ προσπαθείς να τον κάνεις να σε γνωρίσει, εκείνος σε προσέχει.

Η γλώσσα του σώματος
Οι κινήσεις του αντικατοπτρίζουν τις δικές σου; Σε κοιτάει στα μάτια; Πού βρίσκονται τα χέρια του; Αν το σώμα του είναι ανοιχτό προς το δικό σου, αυτό σημαίνει ότι θέλει να έρθετε πιο κοντά. Και, αν όλα έχουν αποτύχει, κάνε το τελευταίο, και συχνά αλάνθαστο, τεστ: δες διακριτικά προς τα πού “βλέπουν” τα πόδια του. Αν είναι στραμμένα προς το μέρος σου, τότε ενδιαφέρεται για ‘σένα.

Φέρεται διαφορετικά μπροστά σου
Τον έχεις δει ποτέ να αλληλεπιδρά με την παρέα του; Ή, ακόμα καλύτερα, έχεις δει πώς είναι στα social media; Αν παρατηρήσεις πως, όταν είναι κοντά σου, η συμπεριφορά του αλλάζει, ότι προσπαθεί να κάνει καλύτερη εντύπωση, αν κομπιάζει λίγο και φαίνεται αμήχανος… τότε δεν υπάρχει καλύτερο σημάδι να καταλάβεις ότι σε γουστάρει.

Σου κάνει κομπλιμέντα
Σε ακούμε να λες “Και οι φίλοι μου κάνουν κομπλιμέντα”. Και ναι, έχεις δίκιο. Τα κομπλιμέντα είναι υπέροχα. Τα δικά του, όμως, έχουν κάτι διαφορετικό. Πέρα από το γεγονός ότι σου κόβουν λίγο τα γόνατα, απλά και μόνο επειδή προέρχονται από αυτόν, το ένστικτό σου απλά σου λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να τα λέει φιλικά. Και, προφανώς, αν αυτά τα κομπλιμέντα γίνονται με τον καιρό όλο και πιο ξεκάθαρα ερωτικά φορτισμένα, τότε τι περιμένεις; Όρμα του!

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v