Κάνεις ή δεν κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Πέντε λόγοι για να κάνεις και άλλοι τόσοι για να μην κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού, για να λύσουμε επιτέλους το προαιώνιο τούτο ζήτημα.
Κάνεις ή δεν κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;
της Ηρώς Κουνάδη

Πολύ μελάνι έχει χυθεί, πολλά πλήκτρα έχουν χτυπηθεί, πολλές παρέες έχουν ξενυχτήσει/ διαφωνήσει/ αγανακτήσει συζητώντας το, και άκρη δεν έχει βρεθεί. Και λογικό: Σε μια κοινωνία που ακροβατεί ανάμεσα στον λάιτ (ή και όχι τόσο λάιτ) συντηρητισμό και στην προσφάτως εισηχθήσα εκ Δυσμάς πολιτική ορθότητα του κάθε-άνθρωπος-κάνει-ό,τι-θέλει-όλα-τα-άλλα-είναι-σεξισμός, δε βρίσκεις εύκολα άκρη. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό –είναι τροφή για σκέψη, και για συζήτηση.

Χωρίς άλλες βαρύγδουπες εισαγωγές, ορίστε πέντε λόγοι για να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού, και άλλοι τόσοι για να μην κάνεις. Ή, αν προτιμάτε, τόσα κι άλλα τόσα επιχειρήματα για να υποστηρίξετε στις κουβέντες τη μία ή την άλλη πλευρά, καταπώς σας βολεύει.

Κάνεις, ναι, γιατί…

…Το ραντεβού ήταν τέλειο, εκείνος/η είναι τέλειος/α, κι ακριβώς επειδή είναι τέλειος/α, αποκλείεται να βγάλει συμπεράσματα για το άτομό σου που περιέχουν χαρακτηρισμούς όπως “απελπισμένος/η”. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος.

...Θέλεις και να τσεκάρεις αν είναι όντως τέτοιος άνθρωπος. Επειδή ακριβώς σου αρέσει πολύ, το σκέφτεσαι ας πούμε για σχέση μαζί του/της, και δεν θα ήθελες να κάνεις σχέση με κάποιον που βγάζει βιαστικά συμπεράσματα για ανθρώπους, στηριγμένος σε κοινωνικά στερεότυπα και μεμονωμένες συμπεριφορές. Αν σε θεωρήσει «κάπως» επειδή κάνατε σεξ στο πρώτο ραντεβού, απλώς θα μάθεις μια ώρα αρχύτερα με ποιον έχεις να κάνεις –και δεν θα σπαταλήσεις τον χρόνο σου μαζί του.

Είσαι αυθόρμητος τύπος, ερωτεύεσαι (ή έστω… παθαίνεις λαγνεία) εύκολα, και δεν θα κάτσεις να το φιλοσοφήσεις τώρα, θέλεις να κάνεις σεξ με το ραντεβού σου και θα το κάνεις.

Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Περνάτε τέλεια, εκείνος/η ήταν τέλειος, υποψιάζεσαι ότι θα είναι τέλειος/α και στο σεξ, και ελπίζεις σε πολλά επόμενα τέλεια ραντεβού –τα οποία θα περιλαμβάνουν και σεξ. Και αύριο καταρρέει η χώρα/ ξεσπά ο Γ’ Παγκόσμιος/ διασχίζεις αμέριμνος τον δρόμο και σε πατάει μια νταλίκα. Μηδενιστικό; Ίσως. Αλλά ο χρόνος είναι μια ανθρώπινη επινόηση, και το μέλλον στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. All we have is now, που λέγαν’ και οι Flaming Lips.

Έχεις καιρό να κάνεις σεξ. Και κάποιος σοφός είπε κάποτε ότι το σεξ είναι σαν τις ευκαιρίες: Αν τις βρίσκεις, δεν τις αφήνεις να πάνε χαμένες.

Όχι, δεν κάνεις, γιατί…

Είσαι παιδί που έχει μεγαλώσει με αρχές. Παλιακές, ξεπαλιακές, συντηρητικές, λαϊκές, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει, αλλά η γιαγιά σου έλεγε «σεξ στο τρίτο ραντεβού» (αν ήταν από τις προχωρημένες, και δεν έλεγε «σεξ μετά τον γάμο») κι εσύ τη γιαγιά σου και τις παραδόσεις της Ελλάδας τις τιμάς.

Πιστεύεις στο σασπένς του πράγματος, σε αυτό που λέγαν’ οι παλιοί «άσε και κάτι στη φαντασία». Το να αφήνεις στον άλλο (και στον εαυτό σου) κάτι να περιμένει, να αγωνιά, να φαντάζεται, αυξάνει τις προσδοκίες και δυναμώνει την ένταση. Αλλιώς, θα ήταν σαν να περνούσαμε απευθείας από την πρώτη ματιά στη σχέση, χωρίς να έχει προηγηθεί εκείνο το πολύ ενδιαφέρον στάδιο του φλερτ, με τα υπονοούμενα, τα διφορούμενα μηνύματα, την αγωνία «με θέλει-δε με θέλει»… Εκείνο, δηλαδή, το στάδιο που μας κάνει βασικά να ερωτευόμαστε.

Δεν θέλεις να δώσεις λάθος εντύπωση. Όχι ότι φοβάσαι πως θα σε περάσει όντως για «λιγούρη» –δεν σου φαίνεται τέτοιος άνθρωπος. Φοβάσαι όμως πως μπορεί να θεωρήσει ότι ήθελες απλώς κάζουαλ σεξ και τίποτα παραπάνω –ενώ εσύ θέλεις κάτι παραπάνω.

Σου φαίνεται όντως άνθρωπος που θα σε περνούσε για λιγούρη αν κάνατε σεξ στο πρώτο ραντεβού –και δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να σχετιστείς με έναν άνθρωπο που βγάζει εύκολα συμπεράσματα για άλλους ανθρώπους.

Δεν θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον σχεδόν άγνωστο. Γιατί θα είναι άβολα/ δεν θα περάσεις καλά/ δεν θα ξέρεις τι να κάνεις/ δεν είσαι από τους ανθρώπους που νιώθουν σεξουαλική επιθυμία αν πρώτα δε γνωρίσουν τον άλλο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v