Σημάδια ότι θα επιστρέψει

Τα σημάδια ότι η σχέση σας ίσως να μην τελείωσε και τόσο οριστικά…
Σημάδια ότι θα επιστρέψει
Μετά από κάθε χωρισμό, υπάρχει μία φάση που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από τα παιχνίδια που παίζει το μυαλό σου. Αυτό το απαίσιο συναισθηματικό μπέρδεμα, που από την μία νιώθεις πως θα καταρρεύσεις από τον πόνο, και από την άλλη αρχίζεις να βλέπεις σημάδια που δεν είναι καν εκεί, ότι η σχέση σας δεν έχει ακόμα τελειώσει για πάντα.

Και επειδή δεν θέλουμε να μείνεις σε αυτή τη φάση για πολύ καιρό, αυτά είναι τα σημάδια που θα σου πουν με (αρκετή) σιγουριά ότι ίσως το σκέφτεται να ξαναγυρίσει σε εσένα.

Μιλάει για το παρελθόν
Ακόμα κι αν το κάνει για να γκρινιάξει, είναι ένας τρόπος να δείξει ότι το σκέφτεται ακόμα. Όλα αυτά που περάσατε, καλά ή κακά, βρίσκονται ακόμα στο μυαλό του. Αν σε είχε ξεπεράσει εντελώς, δεν θα είχε λόγο να σκαλίζει το παρελθόν. Αν ήθελε να προχωρήσει, θα έσφιγγε τα δόντια και θα σε άφηνε πίσω.

Επικοινωνεί μαζί σου
Και δεν εννοούμε ότι πρώτα του έστειλες εσύ, και σου απάντησε μονολεκτικά. Αν αποφάσισε να σου στείλει ή να σε πάρει τηλέφωνο, αυτό σημαίνει πως κάτι χρειάζεται. Σίγουρα, μπορεί να θέλει επιτέλους να του στείλεις τα πράγματα που είχε ξεχάσει σπίτι σου. Αλλά είναι εξίσου πιθανό να θέλει απλώς να σου μιλήσει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε πολιτισμένα
Κάποιος θα έλεγε ότι οι αλληλεπιδράσεις σας είναι ακόμα και… θετικές. Είναι ούτως ή άλλως πολύ θετικό όταν τελειώνει μια σχέση να μπορείτε να κοιτάξετε ο ένας τον άλλο στα μάτια, χωρίς να θέλετε να κάνετε κάτι βίαιο—πόσο μάλλον αν η σχέση σας μετά τον χωρισμό είναι φιλική. Πρόσεξε, βέβαια· μπορεί όλο αυτό να μείνει ακριβώς εκεί, στην φιλία.

Ζητάει την συμβουλή σου
Ξανά, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα όλο αυτό να γίνεται επειδή πιστεύει ότι πλέον μπορείτε να παραμείνετε φίλοι, αλλά την ίδια στιγμή σημαίνει ότι εξακολουθεί να εκτιμά την γνώμη σου, και ότι θέλει να βρίσκεστε ο ένας στην ζωή του άλλου.

Αντιδρά συναισθηματικά όταν σε βλέπει
Όσοι έχουν βρεθεί στην ίδια παρέα με πρώην, ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες: απόλυτη, παγερή αδιαφορία, και κάποια συναισθηματική αντίδραση. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο ακριβώς είναι το συναίσθημα, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να αδιαφορήσει, επειδή δεν το έχει ακόμα ξεπεράσει.

Προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή
Ανώριμο; Ναι, επειδή συνήθως θα προσπαθήσει να το καταφέρει παίζοντας με το μυαλό σου, και δίνοντάς σου ανάμεικτα μηνύματα. Αν καταλάβεις ότι κάνει κάτι τέτοιο, αντιμετώπισέ το άμεσα. Ρώτα τι θέλει από εσένα, και ξεκαθάρισε την κατάσταση μια και καλή.

Σου ζητάει να βρεθείτε…
…ή προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πάει την επικοινωνία σας στο επόμενο επίπεδο. Από μηνύματα, στο Skype. Από Skype, σε έξοδο για καφέ. Σημαίνει ότι θέλει να σε δει περισσότερο.

Σου το είπαν
Μπορείς να εμπιστευτείς τους ανθρώπους; Συνήθως όχι, αλλά αν κάποιος τρίτος – που έχει κοντινή σχέση με τον/την πρώην σου – έρθει να σου πει πως σε θέλει πίσω… ναι, εμείς θα πούμε ότι έχεις δικαίωμα να χαρείς. Ξέρεις, εφόσον το να τα ξαναφτιάξετε είναι κάτι που σε ενδιαφέρει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v