ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Μήπως είσαι νάρκισσος;

Τα σημάδια ότι είσαι λιγάκι ναρκισσιστής—αλλά δεν το ξέρεις.

Μήπως είσαι νάρκισσος;

Αν είναι να γίνουμε αντικειμενικοί, θα λέγαμε ότι όλοι κρύβουμε έναν μικρό νάρκισσο μέσα μας. Είναι η ανθρώπινη φύση, βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από τους άλλους. Από την άλλη μεριά, είναι λεπτές οι γραμμές που χωρίζουν τις καθημερινές, ακίνδυνες τάσεις ναρκισσισμού και αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα χαρακτηρίζαμε ως ψυχοπάθεια. Για να δούμε…

Δεν αντέχεις την κριτική
Πιστεύεις ότι κάθε φορά που κάποιος θα σε κριτικάρει, για το οτιδήποτε, σου επιτίθεται προσωπικά. Δεν αντέχεις να ακούς ότι ίσως να έκανες κάποιο λάθος, και είσαι ικανός να ξεκινήσεις ολόκληρο καυγά. Και ίσως κατά βάθος πιστεύεις ότι πρέπει να εκδικηθείς κάθε άτομο που σε κριτίκαρε ποτέ.

Μιλάς συνέχεια για τα κατορθώματά σου
Ακόμα κι αν το μεγαλύτερό σου κατόρθωμα συνέβη δέκα χρόνια πριν. Και, προφανώς, κάθε φορά που λες την ιστορία, την τεντώνεις όλο και περισσότερο, για να φανείς ακόμα πιο εκπληκτικός. Όπως είναι λογικό, δεν πρόκειται να αφήσεις κανέναν στην παρέα να έχει καλύτερες ιστορίες να πει από ‘σένα.

Όλοι σε ζηλεύουν
Ή, τουλάχιστον, έτσι έχεις πείσει τον εαυτό σου.

Δώσε μου επιβεβαίωση
Χρειάζεσαι όλη την ώρα επιβεβαίωση, από όλους γύρω σου. Είτε να σου λένε πόσο σε εκτιμούν και σε θαυμάζουν, είτε να μην αφήνουν ούτε ένα post σου χωρίς like. Ό,τι μπορείς να κερδίσεις, σου δίνει δύναμη. Προφανώς, δεν είναι σπάνιο να σε ακούσει κάποιος να υποτιμάς τον εαυτό σου, με μοναδικό σκοπό να ακούσεις κάτι καλό μετά.

Χρησιμοποιείς τους ανθρώπους για να πάρεις αυτό που θες
Χωρίς να σε νοιάζει αν θα τους πληγώσεις. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι, τίποτα δεν πρόκειται να σε σταματήσει. Ακόμα χειρότερα, αν δεις ότι κάποιο άτομο έχει όντως αισθήματα για ‘σένα, θα το κρατήσεις κοντά σου για καιρό, απλά και μόνο για να ικανοποιείς τις ανάγκες σου.

Φαντασιώνεσαι ένα τέλειο μέλλον
Ένα μέλλον που όλοι επιτέλους θα σε αναγνωρίσουν ως ανώτερη μορφή ζωής, και που όλη η δόξα του κόσμου θα βρίσκεται στα χέρια σου. Επίσης γνωστές και ως ψευδαισθήσεις μεγαλείου.

Είσαι χαρισματικός άνθρωπος…
…και το ξέρεις πολύ καλά. Και σκοπεύεις να το εκμεταλλευτείς όσο δεν πάει για να καταφέρεις όλα αυτά που θες.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όποτε οι άνθρωποι μοιάζουν ο ένας στον άλλον, έχουν την τάση να αρέσει ο ένας στον άλλον."

Anthony Robbins, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

  • 1567 - Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
    1701 - Ο Γάλλος μεγαλέμπορος Αντουάν ντε λα Μοτ ιδρύει στις Η.Π.Α. το Ντιτρόιτ, με σκοπό να ελέγξει το εμπόριο γούνας στην περιοχή. Η πόλη παίρνει αρχικά τη γαλλική ονομασία "Fort Détroit" ("Οχυρό του Πορθμού").
    1923 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.

© 2002-2017 MEDIA2DAY