Τα σημάδια ότι λειτουργείς με το συναίσθημα, όχι με την λογική

Μήπως είσαι από τα άτομα που λειτουργούν με το συναίσθημα, και σπάνια θα βάλουν πρώτη την λογική;
Τα σημάδια ότι λειτουργείς με το συναίσθημα, όχι με την λογική
Υπάρχουν, λένε, δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που σκέφτονται με το συναίσθημα, κι εκείνοι που λειτουργούν με την λογική. Οι πρώτοι είναι πιο εύκολο να ζήσουν τις εμπειρίες τους στο έπακρο – και μέσα σ’ αυτές τις εμπειρίες να είναι και ο πόνος – ενώ οι δεύτεροι έχουν θεωρητικά πολύ πιο δυνατές άμυνες και αντοχή… αλλά μερικές φορές μπορεί να νιώθουν ότι τους λείπει κάτι.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα έχεις παρατηρήσει τα παρακάτω σημάδια πάνω σου…

Η απόρριψη σε καταστρέφει
Το ίδιο και ο χωρισμός. Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση, νιώθεις πως δεν υπάρχει κανένα φως στο τέρμα του τούνελ, και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βυθίζεσαι στα αρνητικά σου συναισθήματα.

Είσαι ερωτευμένος… με τον έρωτα
Ίσως η ιδέα του έρωτα και μίας σχέσης να σε ενθουσιάζει περισσότερο από το ίδιο το άτομο που έχεις μπροστά σου.

Δεν μπορείς να κρατήσεις μυστικά
Το να σου συμβεί κάτι και να μην το μάθει αμέσως όλος ο κοντινός σου κύκλος είναι κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ. Απλά και μόνο επειδή δεν θα μπορούσες ποτέ να ζήσεις με τις ενοχές του να μην μοιράζεσαι τα πάντα.

Δίνεις πάντα δεύτερες ευκαιρίες
Και τρίτες. Και πέμπτες.

Το ένστικτό σου είναι πολύ δυνατό
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το ακούς πάντα. Αλλά τις περισσότερες φορές έχει δίκιο.

Σου έχουν πει πως γίνεσαι drama queen
Και ίσως σε πείραξε την πρώτη φορά. Πλέον το δηλώνεις κι εσύ περήφανα. Τα αισθήματά σου δεν βρίσκονται ποτέ κάπου στη μέση, πρέπει να βρίσκεσαι πάντα στα άκρα.

“Αυτό είναι σημάδι!”
Από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη, έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι εσύ βλέπεις οιωνούς και σημάδια. Λογικά έχεις ονειροκρίτη κρυμμένο κάπου στο σπίτι σου.

Δεν είναι δύσκολο να κλάψεις
Αλλά το κλάμα είναι υγεία.

Δεν μετανιώνεις για τίποτα
Όσες φορές κι αν ραγίσει η καρδιά σου, όσο κλάμα κι αν ρίξεις, γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι όλες αυτές οι εμπειρίες σε έκαναν το άτομο που είσαι αυτή τη στιγμή… και αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, δεν θα έκανες τίποτα διαφορετικά!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v