Τέλειοι τρόποι για να ανοιχτείς συναισθηματικά

Αν δυσκολεύεσαι να εκφραστείς, να ανοίξεις την καρδιά και την ψυχή σου σε ένα άτομο, συνέχισε να διαβάζεις… Ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Τέλειοι τρόποι για να ανοιχτείς συναισθηματικά
Το ξέρουμε πως για μερικούς ανθρώπους είναι δύσκολο να νιώσουν ανοιχτοί και να εκφράσουν αυτά που νιώθουν. Για κάποιους άλλους είναι σχεδόν αδύνατο να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο στις προοπτικές του έρωτα. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς τους ανθρώπους, ίσως οι παρακάτω συμβουλές να είναι αυτό που θες ν’ ακούσεις.

Και, να θυμάσαι· όλα γίνονται μόνο όταν το θες, και νιώσεις έτοιμος. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει για το τι κάνεις—και τι επιλέγεις να μην κάνεις.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου
Ο τρόπος που λειτουργούν οι σύγχρονες σχέσεις – γρήγορα, πιεστικά, εντελώς ακαταλαβίστικα – μπορεί να κάνει το συναισθηματικό άνοιγμα να φαίνεται το πιο τρομακτικό πράγμα που έχεις κάνει ποτέ. Φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά που νιώθουμε, και καταπιέζουμε τον εαυτό μας για να φανούμε πιο χαλαροί απ’ ό,τι είμαστε. Κι όμως, αν καταφέρουμε μια φορά να εκφραστούμε χωρίς φόβο, θα ανακαλύψουμε ότι είναι ό,τι πιο απελευθερωτικό.

Μην φοβάσαι το παρελθόν
Τα καλά, τα κακά, όλα αυτά που σε σημάδεψαν—είναι όλα κομμάτια της ζωής σου, και δεν πρέπει να τα αφήνεις να σε τρομάζουν, να σε κρατάνε πίσω, αλλά και να σε καθορίζουν εξολοκλήρου. Έχεις ακόμα μια ζωή μπροστά σου, και το κατάλληλο άτομο θα μπορεί να σε δεχτεί όπως είσαι, με τα καλά σου κομμάτια, και με τις πιο σκοτεινές σου πλευρές.

Μοιράσου κάτι αναπάντεχο
Υπάρχει κάτι που φοβάσαι να πεις στον κόσμο; Κάποιο μυστικό, κάποια εμπειρία που είχες σπρώξει στο πίσω μέρος της μνήμης σου, αλλά εξακολουθεί να σου τρώει όλη την καλή σου διάθεση; Μοιράσου το με κάποιον. Πίστεψέ μας, υπάρχουν άτομα που όχι απλά θέλουν να μάθουν τα μυστικά σου, μα θα σταθούν και δίπλα σου, προσπαθώντας να σε βοηθήσουν να τα ξεπεράσεις.

Δέξου τις καλές προθέσεις
Όταν κάποιος πει κάτι όμορφο για εσένα, χαμογέλα και πες ευχαριστώ. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζεις να ακούσεις κομπλιμέντα, και αξίζεις να αναγνωριστείς για τους κόπους σου, τις προσπάθειές σου και όλα τα βήματα που έχεις κάνει προς κάτι καλύτερο—μικρά ή μεγάλα. Ο μόνος τρόπος για να αφήσεις τους ανθρώπους να σε πλησιάσουν είναι να τους δείξεις ότι οι πόρτες σου είναι ανοιχτές.

Μάθε να ακούς
Άνοιξε την καρδιά σου, άνοιξε τα αυτιά σου και άκου αυτά που έχουν να σου πουν οι άνθρωποι. Νιώσε ευγνωμοσύνη όταν κάποιος επιλέγει να ανοιχτεί σε ‘σένα, και σύντομα θα καταλάβεις ότι είναι μια διαδικασία αμφίδρομη και πανέμορφη… Το να είσαι ευαίσθητος δεν είναι αδυναμία. Είναι το πρώτο βήμα της μεγαλύτερης δύναμης που θα νιώσεις ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v