Πώς να κάνω την πρώτη κίνηση;

Θέλεις να την προσεγγίσεις και δεν ξέρεις πώς; Μήπως είσαι πολύ ντροπαλός, ή απλά δεν ξέρεις πώς να της πιάσεις την κουβέντα; Άφησέ μας να σε βοηθήσουμε!
Πώς να κάνω την πρώτη κίνηση;
Την είδες, σου πήρε τα μυαλά, και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να την πλησιάσεις. Πώς να κάνεις το πρώτο βήμα για να την γνωρίσεις, να της πιάσεις την κουβέντα, ίσως και να της ζητήσεις να βγείτε. Μην ανησυχείς. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε, επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλους.

1. Πρώτα, η παρατήρηση
Και όχι, δεν εννοούμε να την παρατηρείς όπως θα την παρατηρούσε ένας δολοφόνος. Αυτό που σου λέμε είναι να τσεκάρεις την γλώσσα του σώματός της, αν δεν έχετε μιλήσει ακόμα, και τον τρόπο που μιλάει όταν είσαι τριγύρω, αν βρίσκεστε σε κοινή παρέα. Αν καταλάβεις ότι σου δείχνει ενδιαφέρον, το φως είναι πράσινο και μπορείς να βάλεις (λίγη από) την ανασφάλειά σου στην άκρη!

2. Πιάσε της την κουβέντα
Ναι, το ξέρουμε τι σκέφτεσαι. Είναι πιο εύκολο να το λες, παρά να το κάνεις. Κι όμως, όλα είναι θέμα προοπτικής. Ίσως σου φαίνεται δύσκολο απλά και μόνο επειδή ξέρεις πως ετοιμάζεσαι να μιλήσεις σε κάποια που σου αρέσει, και πιστεύεις ότι πρέπει σώνει και καλά η κουβέντα να είναι φλερτ. Αυτό δεν είναι αναγκαστικό. Το να πας και να φλερτάρεις απευθείας είναι ειλικρινές, μα λίγοι άνθρωποι μπορούν να το πετύχουν. Την ίδια στιγμή, δεν θα πας να την φλομώσεις στο ψέμα και να της πεις ότι θες να γίνει η νέα κολλητή σου. Απλά προσπάθησε να βρεις ένα κοινό σας ενδιαφέρον, ή κάποιο ωραίο θέμα για συζήτηση, και να είσαι χαλαρός.

3. Κάνε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις
Τίποτα δεν σκοτώνει μια συζήτηση πιο γρήγορα από ερωτήσεις που έχουν σαν απάντηση ένα ξερό Ναι ή Όχι. Εντάξει, υπάρχουν σίγουρα πράγματα που μπορούν να σκοτώσουν μια συζήτηση πιο γρήγορα, αλλά δεν χρειάζεται να τα σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή, γιατί μπορεί να σου ξεφύγουν. Αν σου πει ότι διαβάζει, ρώτησέ την για βιβλία. Ρώτησέ την για σειρές ή ταινίες. Απλά φρόντισε να μην είναι η πρώτη σου ερώτηση Τι μουσική ακούς; Είναι κλισέ.

4. Να είσαι θετικός
Στους θετικούς ανθρώπους συμβαίνουν θετικά πράγματα. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Όσο τέλειο κι αν είναι το αυτοσαρκαστικό σου χιούμορ, όσο δημοφιλή κι αν σ’ έχει κάνει μέσα στην παρέα σου, όταν μιλάμε για φλερτ, είναι καλό να το χαλαρώνεις κάπως. Προσπάθησε να φανείς ψύχραιμος και ότι θες να περάσεις καλά. Αν και μόνο αν δεις, λοιπόν, ότι ανταποκρίνεται καλά, ότι συνεχίζει την κουβέντα και ότι δεν σου δείχνει πως θέλει να ξεκουμπιστείς από μπροστά της…

5. Πρότεινέ της να βγείτε έξω
Διάλεξε ένα ωραίο, ήσυχο μαγαζί που να ενδείκνυται για ραντεβού (μερικές ιδέες εδώ), και ρώτα την αν θέλει να βγείτε. Αυτό δεν είναι δύσκολο. Είναι ίσως το λιγότερο δύσκολο πράγμα που σε βάζουμε να κάνεις σε αυτή τη λίστα. Και αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να σου απαντήσει με ναι ή όχι. Ελπίζουμε να σου απαντήσει με ναι, και όταν συμβεί αυτό…

6. Να είσαι casual
Χαλάρωσε, χαλάρωσε, χαλάρωσε. Είναι πρώτο ραντεβού. Δεν κρίνεται τίποτα. Δεν χρειάζεται να της πεις την ιστορία της ζωής σου. Κράτα την κουβέντα χαλαρή, κάνε μερικά αστεία, μιλήστε περί ανέμων και υδάτων, και όλα θα πάνε καλά!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v