Γιατί δεν μου στέλνει;

Του ‘στειλες. Του ξανάστειλες. Κι εκείνος άκρα του τάφου σιωπή. Τι συμβαίνει;
Γιατί δεν μου στέλνει;
Διαβάστηκε στις 23.27 μμ

Η φράση που κανείς δεν θέλει να διαβάσει. Η φράση που μπορεί να κάνει τον καθένα να μεταμορφωθεί σε ένα πανικοβλημένο, υπερβολικό, δραματικό τέρας. Εντάξει, μπορεί να υπερβάλουμε λίγο.

Δεν υπερβάλλουμε καθόλου.

Ας μπούμε αμέσως στο θέμα μας, λοιπόν. Αν του έχεις στείλει, του έχεις ξαναστείλει, κι αυτός τα διαβάζει και δεν σου απαντά, τότε μάλλον συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω. Και, όχι, το ότι έκλεισε το κινητό του από μπαταρία ενώ βοηθούσε μια γριά να περάσει τον δρόμο ενώ ταυτόχρονα έτρεχε σαν τρελός να επισκεφτεί την μάνα του που μπήκε ξαφνικά στο νοσοκομείο, το οποίο νοσοκομείο ήταν το επίκεντρο του σχεδίου ενός σούπερ κακού να καταστρέψει τον κόσμο και εκείνος και μόνο εκείνος ήταν ικανός να τον σταματήσει… ναι, όχι, δεν είναι πιθανότητα, σόρι.

1. Δεν ενδιαφέρεται
Απλά, ξεκάθαρα και επίπονα. Επειδή θα μπορούσε να σου το πει και να τελειώνετε. Αλλά, ειλικρινά, πότε υπήρξε άνθρωπος που μπόρεσε να πει με άνεση “συγγνώμη, δεν μου αρέσεις”;

2. Έχει δουλειά
Αυτό είναι μια τεράστια πιθανότητα—αν σου απαντήσει με λίγες ώρες καθυστέρηση. Διάολε, ακόμα κι αν σου απαντήσει την επόμενη μέρα. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό σημαίνει ότι απλά σε αποφεύγει.

3. Είναι απαίσιος στα μηνύματα
Λογικό; Λογικό. Αλλά έχουμε σχεδόν 2017, και το να είσαι απαίσιος στα μηνύματα δεν είναι και τόσο δικαιολογημένο, εκτός κι αν είσαι εξήντα και πιστεύεις ότι μας ψεκάζουν.

4. Δεν είσαι η μόνη
Και, συγκεκριμένα, είσαι η δεύτερη. Άουτς. Αν αργεί τόσο πολύ να σου απαντήσει, μάλλον δεν μπορούσε να σου απαντήσει. Ξέρεις, επειδή ήταν η κοπέλα του μπροστά.

5. Θέλει να παίξει μαζί σου
Να σου ψήσει το ψάρι στα χείλη. Να σε τεστάρει. Να δει πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις για να του τραβήξεις την προσοχή. Μετάφραση: Είναι άθλιος.

6. Τον έπρηξες
Συγγνώμη, αλλά είναι κι αυτό μια πιθανότητα. Αν ο διάλογός σας αποτελείται από δεκαπέντε δικές σου παραγράφους και από τρία-τέσσερα μονολεκτικά του μηνύματα, τον έχεις φρικάρει.

7. Δεν θέλει να σου δώσει ψεύτικες ελπίδες
Επειδή είναι καλούλης. Και επίσης επειδή είναι ένας εγωκεντρικός άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των άλλων και σιχαίνεται να μιλάει για τα αισθήματά του, συνεπώς προτιμά να κλειδώνεται.

8. Σου κάνει ghosting
Πρακτικά το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη υπάρξει αρκετή αλληλεπίδραση μεταξύ σας για να περάσεις από το “Γιατί δεν με θέλει;” στο “Γιατί είναι κυριολεκτικά ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο και γιατί εξακολουθώ να έχω ανάγκη να μου στείλει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;”

9. Έκανες πολλές ερωτήσεις
Είναι φλερτ. Δεν είναι ανάκριση. Πάμε πάλι απ’ την αρχή, με νέο άτομο, και λιγότερες ερωτήσεις!

10. Σε χρησιμοποιεί
Είσαι ένας σούπερ διασκεδαστικός τρόπος να νιώσει καλά με τον εαυτό του, να νιώσει επιθυμητός. Όσο περισσότερο του στέλνεις, τόσα περισσότερα φιλάκια θα στέλνει αυτός στην αντανάκλασή του στον καθρέφτη.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v