Δεν είσαι έτοιμος για σχέση, μέχρι να αποδεχθείς αυτά

Αν πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να κάνεις σοβαρή σχέση, μα να ζεις κι ελεύθερο πουλί και να μην σε νοιάζει τίποτα, είσαι βαθιά γελασμένος.
Δεν είσαι έτοιμος για σχέση, μέχρι να αποδεχθείς αυτά
Οι σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν και πράγματα που πρέπει να ειπωθούν. Και αν πιστεύεις ότι θα καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα σε μια σοβαρή σχέση χωρίς να έχεις αποδεχθεί τις παρακάτω πολύ μεγάλες αλήθειες, είσαι γελασμένος.

Θα πρέπει, λοιπόν…
…να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Προφανώς, ο/η σύντροφός σου δεν ζούσε μια ζωή χωρίς φίλους, οικογένεια (και πρώην) περιμένοντας εσένα.

…να νοιάζεσαι. Δεν κάνεις σχέση για να ικανοποιήσεις κάποια ανάγκη σου, ή να καλύψεις ένα κενό. Την κάνεις επειδή ενδιαφέρεσαι για έναν άνθρωπο, και θέλεις να μοιραστείς την ζωή σου.

…να το πεις. Δεν είστε φίλοι, δεν “βγαίνετε”. Είστε σύντροφοι, και αν δεν μπορείς να το παραδεχτείς, αυτό δεν είναι σχέση, και μάλλον δεν είσαι φτιαγμένος για σχέσεις.

…να συμβιβαστείς. Με αρκετά πράγματα. Το ίδιο και το άλλο άτομο. Ακόμα κι αν έχετε την πιο μεγάλη χημεία του κόσμου, δεν γίνεται να συμφωνείτε στα πάντα.

…να σταματήσεις να φλερτάρεις με άλλο κόσμο. Επειδή είναι απλά ντροπιαστικό. Για ‘σένα. Και πάρα πολύ άδικο.

…να αφιερώνεις χρόνο. Σχέση δεν είναι τα δέκα λεπτά που θα πείτε μερικές κουβέντες μετά την δουλειά, ούτε το σεξ που θα κάνετε το βράδυ. Σχέση είναι, όπως είπαμε ξανά, να μοιράζεστε την ζωή σας.

…να είσαι εκεί. Στα καλά, μα κυρίως στα άσχημα.

…να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Και όχι μόνο στο σεξ. Η σχέση δεν σημαίνει πως δέσατε και οι δύο τον γάιδαρό σας και μπορείτε να γίνετε βαρετοί. Μπορεί να είναι μια υπέροχη περιπέτεια!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v