Top τρόποι να ξεκολλήσεις από τον τύπο που σε αγνοεί

Εσύ τον γουστάρεις, μα εκείνος δεν ξέρει καν ότι υπάρχεις. Ήρθε η ώρα να τον βγάλεις από το μυαλό σου.
Top τρόποι να ξεκολλήσεις από τον τύπο που σε αγνοεί
Είναι ένα σενάριο πολύ συνηθισμένο στην εφηβεία, αλλά δυστυχώς δεν σταματά εκεί. Βλέπουμε καθημερινά γυναίκες δυναμικές, πανέμορφες, που θα μπορούσαν να κατακτήσουν τον κόσμο, να χάνουν ώρες από τον ύπνο τους περιμένοντας πάνω από ένα κινητό που δεν θα χτυπήσει, απλά και μόνο επειδή… ερωτεύτηκαν το λάθος άτομο.

Και επειδή αυτά καλό είναι να μην γίνονται, άφησέ μας να σε βοηθήσουμε να τον βγάλεις μια και καλή απ’ το μυαλό σου, επειδή αξίζεις κάτι καλύτερο.

1. Σκέψου τι είναι αυτό που σε φοβίζει
Επειδή, αν το καλοσκεφτούμε, όλα έχουν να κάνουν με τον φόβο. Τον φόβο της μοναξιάς, τις ανασφάλειές μας. Προσπάθησε να δεις πίσω από την κουρτίνα και να καταλάβεις γιατί έχεις κολλήσει τόσο πολύ με έναν άνθρωπο που δεν σου δίνει σημασία, τι πιστεύεις ότι μπορεί να σου προσφέρει. Το να γράψεις αυτά που νιώθεις, ή να τα συζητήσεις με έναν καλό σου φίλο θα σου κάνει ακόμα περισσότερο καλό.

2. Βάλε κάποια όρια
Εφόσον δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι, η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να… βάλεις πρόγραμμα. Πες, για παράδειγμα, στον εαυτό σου ότι για είκοσι λεπτά θα κάτσεις και θα τον σκεφτείς, θα ξαναδιαβάσεις μηνύματα, θα δεις το προφίλ του. Αλλά μόνο για αυτά τα είκοσι λεπτά. Η υπόλοιπη ημέρα σου είναι για σοβαρότερα πράγματα.

3. Οι φίλοι σου είναι εδώ για ‘σένα
Το καλό με το να έχεις φίλους είναι πως – πολλές φορές – ξέρουν καλύτερα από ‘σένα τι πραγματικά χρειάζεσαι. Τι είναι καλό για ‘σένα και τι θα σου κάνει ακόμα περισσότερο κακό. Και κάπου εδώ πρέπει να πάρεις ένα τηλέφωνο την παρέα, να βγείτε έξω ή να αράξετε στο σπίτι και να τους αφήσεις να σε πείσουν – πίστεψέ μας, θα έχουν πολλά επιχειρήματα – γιατί ο συγκεκριμένος τύπος είναι κακή ιδέα.

4. Κάνε κάτι άλλο
Όταν νιώθεις τις σκέψεις σου να ξεφεύγουν και να τρέχουν πάλι καταπάνω του, πρέπει να κλείσεις τα μάτια, να σφίξεις τις γροθιές και να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή, κάτι πρακτικό. Αν είσαι στο σπίτι, κάνε γυμναστική. Αν είσαι στην δουλειά, συγκεντρώσου σ’ αυτό που πρέπει να κάνεις. Μην τον αφήνεις να ορίζει τις ημέρες σου.

5. Επικοινωνία μηδέν
Είτε δεν σου απαντάει όταν του στέλνεις, είτε θα σου στείλει εκείνος κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, που θα έχει όρεξη για σεξ. Αυτό δεν είναι ζωή. Ξεκίνα να κόβεις κάθε επαφή μαζί του, γιατί δεν χρειάζεσαι κάποιον με τέτοια συμπεριφορά. Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου, και μετά από λίγο καιρό σταμάτα να προσπαθείς να κερδίσεις και τον δικό του. Απλά δεν θα σε νοιάζει τι κάνει, κι εσύ θα μπορείς να συνεχίσεις την ζωή σου…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v