Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε μετά τον χωρισμό

Όλοι τα έχουμε κάνει, και ήρθε η ώρα να σταματήσουμε. Αυτά είναι τα χειρότερα λάθη που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό…
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε μετά τον χωρισμό
Ναι, δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε γνωρίσει άτομο που να έχει διαχειριστεί τον χωρισμό του με 100% επιτυχία. Όταν είσαι πληγωμένος, πολλές φορές κάνεις πράγματα που μετά μετανιώνεις. Κι επειδή έχουμε πάθει κι έχουμε μάθει, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια χρήσιμη λίστα με όλες τις παγίδες που μπορεί να πέσεις μετά τον χωρισμό σου.

Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστήσεις. Απλά πρόσεχε τον εαυτό σου.

1. Κρατάς ακόμα επαφές
Ακόμα και στους πιο φιλικούς χωρισμούς, ακόμα κι αν ξέρετε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορείτε να κάνετε παρέα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, χρειάζεστε και οι δύο λίγο χρόνο μόνοι σας. Εναλλακτικά, κρατάτε την (τοξική) επικοινωνία ανοιχτή, και δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα αυτά που νιώθετε σωστά.

2. Πιέζεις καταστάσεις
Μπορεί ο χωρισμός σου να σε άφησε να επιθυμείς κάτι παραπάνω. Μπορεί να ήταν ξαφνικός, ανεξήγητος. Και είναι τεράστιο λάθος να πιέζεις τον άλλο να σου μιλήσει και να σου εξηγήσει, όταν εξαρχής δεν φαινόταν διατεθειμένος να το κάνει. Προς το παρόν, θα πρέπει να ζήσεις με την απορία (και να μην την αφήνεις να σου καταστρέφει την μέρα) και να ελπίζεις ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, θα λύσετε τα προβλήματά σας με πολιτισμένο τρόπο.

3. Ικετεύεις για μια δεύτερη ευκαιρία
Πού πήγε η αξιοπρέπειά σου; Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον που δεν θέλει να είναι μαζί σου να παραμείνει δίπλα σου. Άσε που, όταν τα πράγματα ηρεμήσουν λιγάκι, θα νιώσεις πολλή ντροπή για το πόσο χαμηλά έπεσες. Αν μη τι άλλο, αν θες να είστε ξανά μαζί, το να δείχνεις ότι είσαι το πιο απελπισμένο άτομο στον κόσμο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.

4. Κάνετε ακόμα σεξ
Ναι, γνωρίζετε ο ένας τον άλλο πολύ καλά, και κάνατε πάντα τέλειο σεξ, αλλά δεν έχετε πλέον σχέση. Και, αν η σχέση σας μόλις τελείωσε, το σεξ δεν θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον χωρισμό σας. Θα είναι σαν να αφήνετε ένα φαγητό στο ψυγείο αφού πέρασε η ημερομηνία λήξης.

5. Τα πράγματά σου, τα πράγματά μου
Το να κρατάς πράγματά του στο σπίτι σου ή να αποφεύγεις να μαζέψεις τα δικά σου από το σπίτι του είναι πραγματικά απαίσια κίνηση. Είναι ψυχολογικός εκβιασμός, και μπορεί να καταλήξει μόνο σε ακόμα περισσότερους καυγάδες. Ή ένα μήνυμα που σε ενημερώνει ότι θα βρεις τα πράγματά σου στον κάδο ανακύκλωσης κάτω απ’ το σπίτι του.

6. Πέφτεις στα πατώματα
Ναι, είναι φυσιολογικό να νιώθουμε ράκος για λίγες μέρες μετά τον χωρισμό. Και τις βότκες μας θα τις πιούμε, και το παγωτό μας θα το φάμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να αφεθούμε σε αυτή τη κατάσταση. Θυμήσου, είχες ζωή και πριν από αυτή τη σχέση, και είναι η κατάλληλη στιγμή να την ξανακερδίσεις.

7. Θλίψη, κατάθλιψη
Άλλο πράγμα να θρηνείς μια σχέση που τελείωσε, κι άλλο να έχεις κανονικότατη κατάθλιψη. Πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο; Πάρα πολύ. Και αν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, δεν θα καταλάβεις πότε την πέρασες. Βγες από το σπίτι, κάνε λίγη γυμναστική, μίλα με τους φίλους σου και προσπάθησε να επιστρέψεις σε συνήθειες που σε γέμιζαν χαρά.

8. Τα ποτά και τα ξενύχτια
Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορεί να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα—όση ώρα υπάρχουν στο σώμα σου. Δεν είναι λύση. Θα το ξαναπούμε: Φρόντισε. Τον. Εαυτό. Σου.

9. Στις εννιά του μακαρίτη…
Μπορεί το να κάνεις σεξ με κάποιο άλλο άτομο αμέσως μετά τον χωρισμό να είναι ένας καλός τρόπος να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου. Αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε· αν λειτουργεί, έχει καλώς. Αυτό όμως που μπορούμε να κρίνουμε είναι το να καταλήξεις από το πουθενά να κάνεις καινούρια σχέση, προτού καλά-καλά ξεπεράσεις την προηγούμενη. Απλά θα προκαλέσεις στον εαυτό σου περισσότερο πόνο.

10. Γλυκιά εκδίκηση
Θα του πετάξεις αυγά στο αυτοκίνητο; Θα του σκάσεις τα λάστιχα; Τι θα κάνεις; Γιατί να το κάνεις; Θέλεις να μείνεις στην ιστορία με αυτόν τον τρόπο; Η καλύτερη εκδίκηση είναι να δείξεις ανωτερότητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v