Οι “φίλοι” που πρέπει να διώξεις απ’ την ζωή σου

Οι φίλοι είναι οι σημαντικότερες σχέσεις της ζωής μας… Οι παρακάτω φίλοι, όχι και τόσο. Από εκεί είναι η πόρτα.
Οι “φίλοι” που πρέπει να διώξεις απ’ την ζωή σου
του Θοδωρή Διάκου

Όλοι έχουμε ανάγκη τους φίλους μας. Βρίσκονται δίπλα μας, χαίρονται με τις χαρές μας, συμπάσχουν με τις λύπες μας και είναι τα άτομα που ξέρουμε ότι θα παραμείνουν εκεί ακόμα κι όταν τα πράγματα γίνουν απίστευτα δύσκολα.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια είδη φίλων που θα σου προκαλέσουν μόνο κακό. Και μάλλον ήρθε η ώρα να τους δείξεις την πόρτα.

Ο Κινούμενος Αρνητισμός
Ό,τι κι αν συμβεί, όποιος κι αν περάσει από τον δρόμο του, κάτι κακό θα βρει να πει. Ακόμα κι αν μοιραστείς τα καλύτερα νέα του κόσμου μαζί του, θα βρει τρόπο να τα μειώσει. Θα υπάρξει ποτέ κάτι που θα τον ευχαριστήσει; Θα τα βρει ποτέ με τον εαυτό του, ώστε να μην νιώθει την ανάγκη να καταστρέφει τους άλλους; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν ποτέ, επειδή δεν τον χρειάζεσαι άλλο στη ζωή σου.

Ο Εγωκεντρικός
Είσαι καλά; Εγώ είμαι καλύτερα. Έχεις προβλήματα; Τα δικά μου είναι σοβαρότερα. Πέθανε ο παππούς σου; Εχμ, *κρύος ιδρώτας, γρανάζια στο κεφάλι* τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι τον θάνατο και νιώθω πάρα πολύ καταρρακωμένος, ζω ένα δράμα.

Το Καρμπόν
Ναι, είναι εκείνος ο τύπος που σε λατρεύει, που σε θεωρεί τόσο κουλ και θα ήθελε να ζει την ζωή σου. Γι’ αυτό και φροντίζει να κλέψει όσο περισσότερα στοιχεία σου μπορεί, από το στυλ και τις εκφράσεις σου, μέχρι την μουσική που ακούς και τα βιβλία που διαβάζεις. Θα έπρεπε κανονικά να νιώθεις άσχημα, επειδή θα είναι πάντα ένα ετερόφωτο πλάσμα, αν δεν σε έκανε να νιώθεις ότι παίζεις στο Νέα Γυναίκα Μόνη Ψάχνει.

Ο Αναξιόπιστος
Είχατε ραντεβού στις έντεκα, έξω απ’ την καφετέρια, κι εμφανίστηκε στις δώδεκα παρά είκοσι, με καφέ από άλλη καφετέρια. Ίσως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κάθε φορά που θες να κανονίσετε, σου απαντάει δυο μέρες μετά. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι φίλος σου, και λογικά δεν θα γίνει ποτέ. Δεν μπορεί να κατανοήσει το concept της λέξης φίλος.

Ο Επικίνδυνος
Ίσως να ήταν επικίνδυνος στα 20. Τώρα, όμως, το μόνο επικίνδυνο είναι το πόσο πλησιάζει τα 30 και επιμένει να σε τραβάει σε καταστάσεις που θα έπρεπε να έχετε αφήσει πίσω σας εδώ και μια δεκαετία. Επειδή μερικές φορές είναι σοφό να σταματάς να πίνεις.

Ο Ανταγωνιστής
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιους ανθρώπους να θέλουν να αποκτούν πάντα κάτι έστω κι ένα τσικ ανώτερο από τους φίλους τους, ποιο είναι αυτό το κίνητρο που τους αναγκάζει να φέρονται τόσο ανώριμα. Ή, όχι, ξέρουμε πολύ καλά. Είναι το μόνο πράγμα στο οποίο θα έρχονται πάντα πρώτοι και καλύτεροι· η ανασφάλεια.

Το Βαμπίρ
Μπορεί να μην σου ρουφάει αίμα, αλλά σου ρουφάει αισθήματα. Είναι μια τεράστια συναισθηματική ρουφήχτρα, μια μαύρη τρύπα που ξέρει μόνο να παίρνει. Δεν φαίνεται να σκοπεύει να σου προσφέρει τίποτα σύντομα, καθώς κάθε βδομάδα συμβαίνει κάποια καινούρια τραγωδία και χρειάζεται την υποστήριξή σου. Το σκόρδο και οι σταυροί δεν κάνουν δουλειά πάνω του, αλλά η αδιαφορία δίνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα.

Το Αφεντικό
Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την τάση να ελέγχουν τα πάντα. Το αν μπορούν να παραμείνουν φίλοι σου έχει ξεκάθαρα να κάνει με το πώς θα αντιδράσουν όταν τους ζητήσεις να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μην μπλέκονται στην ζωή σου. Αν τους εκνευρίσεις πολύ, μπορεί να μεταμορφωθούν σε κάτι χειρότερο…

Η Ενοχή
Η Ενοχή είναι ένα πλάσμα πέρα για πέρα αληθινό, και χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που χρησιμοποιούσε η μάνα σου από τότε που γεννήθηκες. Με την μόνη διαφορά ότι η μάνα σου μπορεί να το κάνει αυτό, επειδή σε έβγαλε από μέσα της, άρα τα χέρια σου είναι δεμένα. Με τους φίλους-ενοχικά-σύνδρομα, όμως, τα χέρια σου είναι απολύτως ελεύθερα να τους σπρώξεις μακριά και να πας να ζήσεις την ζωή σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v