Οι αλήθειες για τις σχέσεις που πρέπει να αποδεχθείς

Μικρές, καθημερινές, ίσως λίγο σκληρές αλήθειες για τον έρωτα και τις σχέσεις που πρέπει να αρχίσεις να αποδέχεσαι…
Οι αλήθειες για τις σχέσεις που πρέπει να αποδεχθείς
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ίσως το πιο μπερδεμένο concept που υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Εντάξει, υποθέτουμε πως υπάρχουν και άλλα, πιο μπερδεμένα concepts, και λογικά έχουν να κάνουν με μαθηματικά, αλλά ας πούμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται κάπου εκεί μαζί τους. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να καταλάβουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, και από την μια στιγμή στην άλλη νιώθουμε ότι βρισκόμαστε πάλι στην αρχή.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αποδεχτούμε μερικές αλήθειες;

*Καμία σχέση και καμία αγάπη δεν αξίζει περισσότερο από την αγάπη που πρέπει να δίνεις στον εαυτό σου. Και, ναι, αυτό ισχύει για ερωτικούς συντρόφους και για φίλους. Μην ντρέπεσαι να πετάξεις κλωτσηδόν απ’ την ζωή σου τους ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν πέρα από την μιζέρια τους.

*Σταμάτα να συγκρίνεις την ευτυχία σου με την ευτυχία των άλλων. Καλώς ή κακώς, δεν θα καταλάβεις ποτέ την ευτυχία των άλλων, επειδή δεν ζεις την ζωή τους. Το μόνο που βλέπεις είναι αυτό που προσπαθούν να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο. Φρόντισε να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι ειλικρινής με τα αισθήματά σου και να μην αφήσεις την ζήλεια να γίνει η κινητήριος δύναμή σου.

*Δείξε την αγάπη σου. Μην ντρέπεσαι να πεις στους ανθρώπους ότι τους αγαπάς. Πες τους το, αγκάλιασέ τους, καν’ τους ένα δώρο. Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να κρατάμε στην ζωή μας είναι ο λόγος που είμαστε ακόμα ζωντανοί και χαρούμενοι, και αξίζουν την αγάπη μας.

*Δεν είναι το ίδιο να θέλεις κάτι και να το αποκτάς. Όσες ευχές και γκρίνια και δάκρυα κι αν στείλεις στο σύμπαν, ο μόνος που μπορεί να ικανοποιήσει τα όνειρά σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

*Ο Νόμος του Μέρφι είναι ένα πάρα πολύ αληθινό πράγμα, που έχει την τάση να συμβαίνει συχνά. Ακόμα κι αν δεν πάνε όλα λάθος, το να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο πιθανό σενάριο είναι σημάδι ωριμότητας.

*Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους κανόνες της Φυσικής. Εντάξει, ελπίζουμε να μην έχεις δοκιμάσει να παραβείς τους κανόνες της Φυσικής.

*Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι να σου προσφέρουν—είτε καλό, είτε κακό. Και μερικές φορές, χρειαζόμαστε να συμβούν και τα κακά για να πάρουμε το μάθημά μας. Έχοντας, βέβαια, πει αυτό…

*…Καμία απολύτως ανοχή για άτομα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απαίσια συμπεριφορά τους χρησιμοποιώντας το παραπάνω υπέρ τους. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε χώρο στην ζωή μας για άτομα προβληματικά και μίζερα, όπως και για εκείνους που λένε ακόμα “Δεν είμαι κακός, είμαι ειλικρινής”.

*Δεν είσαι πια στο σχολείο. Σταμάτα να πιστεύεις ότι υπάρχουν “κουλ” άνθρωποι. Οι παράξενοι άνθρωποι έχουν περισσότερη πλάκα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v