Πώς να κάνεις την καλύτερη εντύπωση στο πρώτο ραντεβού

Έχεις να βγεις πρώτο ραντεβού, και τρως τα νύχια σου απ’ την ανησυχία; Έχουμε τους τρόπους να κάνεις την καλύτερη εντύπωση, σε πέντε απλά βήματα.
Πώς να κάνεις την καλύτερη εντύπωση στο πρώτο ραντεβού
Λένε πως οι άνθρωποι αποφασίζουμε αν συμπαθούμε – και αν θα κάνουμε σεξ – με κάποιον μέσα στα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα της γνωριμίας. Σίγουρα, ακόμα κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Οι άλλοι μπορεί να ξεχάσουν τα λόγια μας, ή τις πράξεις μας, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουν πώς τους κάναμε να αισθανθούν.

Αν, λοιπόν, έχεις να βγεις πρώτο ραντεβού και σε έχει φάει η ανησυχία για να κάνεις καλή εντύπωση, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω πολύ απλά βήματα, και μπορείς με σιγουριά να υπολογίζεις πως θα υπάρχει και δεύτερο ραντεβού…

1. Βρες κάτι για να ξεκινήσεις την συζήτηση
Για τους περισσότερους, αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα. Εκείνες οι πρώτες στιγμές άβολης σιωπής, που δεν θες να φανείς τελείως χαλαρός, όπως είσαι με τους φίλους σου, αλλά δεν θες και να δώσεις την εντύπωση ότι είσαι σφιγμένος και ψυχρός. Πώς, λοιπόν, θα βρεις ένα καλό θέμα συζήτησης; Αν έχετε γνωριστεί μέσω κάποιου app όπως το Tinder, τότε ήδη θα ξέρεις μερικά πράγματα που έχετε κοινά, και μπορείς να αφήσεις την κουβέντα να εξελιχθεί. Αν, πάλι, δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια, τότε απλά πιάσου από κάτι στον χώρο σας. Αν είστε σε ένα εστιατόριο, πες κάτι για το εστιατόριο. Ναι, είναι πολύ απλό, και σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο δημιουργικό, μα είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος να αρχίσετε να μιλάτε και να πετάξετε την πίεση από πάνω σας.

2. Τι έχεις να πεις για αυτό;
Αφού, λοιπόν, βρείτε κάτι για να συζητήσετε, μια τέλεια ιδέα είναι να ζητήσεις από το ραντεβού σου να σου πει την άποψή του για αυτό το θέμα. Αυτό πετυχαίνει σε πολλά επίπεδα, καθώς δείχνει ενδιαφέρον για τις σκέψεις του, μα ταυτόχρονα είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να αποφύγεις μονολεκτικές απαντήσεις που θα σκοτώσουν την κουβέντα.

3. Δείξε φιλικότητα και ζεστασιά
Πολλές φορές, ντρεπόμαστε να είμαστε φιλικοί ή να μιλάμε πολύ, καθώς η ανασφάλειά μας παίζει κι-εμείς-δε-ξέρουμε-πόσα παιχνίδια με το κεφάλι μας. Φοβόμαστε μην φανούμε απελπισμένοι, ή ότι ζητάμε πολλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δείξεις ότι, ναι, ενδιαφέρεσαι πραγματικά να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει και ότι ο χώρος που κάθεστε είναι ασφαλής, ότι δεν πρόκειται να αρχίσεις να κριτικάρεις ή να κοιτάς το κινητό σου απ’ την μια στιγμή στην άλλη.

4. Χαλάρωσε
Γιατί να ντραπείς να δείξεις πόσο κουλ είσαι; Και, όχι, δεν σου λέμε να αρχίσεις να απαριθμείς όλες σου τις μεγάλες επιτυχίες. Προτείνουμε απλά να θυμίσεις στον εαυτό σου ότι είσαι ένας ενήλικας που έχει βγει ραντεβού αυτή τη στιγμή, κι αυτό από μόνο του είναι αρκετή επιβεβαίωση. Από εκεί και πέρα, όσο λιγότερο άβολα φαίνεσαι πως νιώθεις, τόσο πιο όμορφα θα περάσετε. Η άνεση είναι μεταδοτική!

5. Μην ξεχνάς την γλώσσα του σώματος
Όχι μόνο την δική σου, αλλά να παρατηρείς και την γλώσσα του σώματος του άλλου ατόμου. Φρόντισε το δικό σου σώμα να εκπέμπει ζεστασιά, αλλά όχι σε βαθμό που να γίνεσαι πιεστικός, και προσπάθησε να καταλάβεις από μικρές κινήσεις αν το ραντεβού σου νιώθει εντάξει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v