Τα λάθη που κάνεις στο φλερτ

Τι συμβαίνει και κάθε προσπάθειά σου να φλερτάρεις στέφεται με απόλυτη αποτυχία; Μάλλον κάνεις κι εσύ, όπως και ο περισσότερος κόσμος, τα παρακάτω λάθη.
Τα λάθη που κάνεις στο φλερτ
της Ηρώς Κουνάδη

Τα βασικά τα ξέρεις: Δεν μιλάμε υπερβολικά πολύ για τον εαυτό μας, δεν λέμε ψέματα για τη μουσική που ακούμε σε μια προσπάθεια να πείσουμε τον άλλο πόσο ταιριάζουμε, δεν μιλάμε για πρώην ή άλλους υποψήφιους νυν. Ωραία. Καιρός να περάσουμε στο επίπεδο «για προχωρημένους», και να δούμε τα –λιγότερο τρανταχτά, αλλά εξίσου σοβαρά– λάθη που κάνεις στο φλερτ, και πώς μπορείς να τα αποφύγεις.

Περιμένεις να καταλάβει πως τον/την γουστάρεις, απλά επειδή είσαι σούπερ φιλικός/ή μαζί του/ της. Αν δεν φλερτάρεις και λίγο στο ενδιάμεσο, το μήνυμα που θα πάρει είναι ότι απλά τον/την βρίσκεις συμπαθητικό/η.

Ξεκινάς τα μηνύματα/ τις προτάσεις για να βγείτε με φράσεις του στυλ «φαντάζομαι θα ‘χεις κανονίσει για αύριο, αλλά αν όχι…» ή «σε περίπτωση που δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις…». Κατανοητό ότι δεν θες να φανείς απαιτητικός, αλλά έτσι βάζεις τον άλλο στη θέση να φανεί απελπισμένος αν δεχτεί. Κανείς δεν θέλει να αφήσει να εννοηθεί ότι δεν έχει σχέδια/ φίλους/ ασχολίες/ ζωή. Ακόμα και αν όντως δεν έχει.

Γελάς σε βαθμό υστερίας με οτιδήποτε λέει. Επειδή κάπου διάβασες ότι σε όλους μας αρέσει να γελάνε οι άλλοι με τα αστεία μας, κι επίσης ότι αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δείξεις ότι γουστάρεις. Σωστό είναι. Από ένα σημείο και μετά, όμως, το ψεύτικο γέλιο φαίνεται, κι εσύ δίνεις την εντύπωση πως είσαι είτε παράφρων είτε εξαιρετικά αμήχανος/η. Δεν θέλουμε.

Το παίζεις δύσκολος/η. Σίγουρα, είναι ένας εγγυημένος τρόπος να σε θέλει περισσότερο –ειδικά για τους άνδρες, που λειτουργούν με το ένστικτο του κυνηγού. Εσύ, όμως, θέλεις κάποιον που σε θέλει απλά επειδή δεν μπορεί να σε έχει;

Αποφεύγεις να μιλήσεις για τον εαυτό σου, σε μια προσπάθεια να φανείς «μυστηριώδης». Λίγο μυστήριο στην αρχή μιας γνωριμίας είναι πάντα καλό. Πολύ μυστήριο δεν είναι πια μυστήριο: Είναι ένας βαρετός άνθρωπος που μάλλον δεν έχει τίποτα να πει.

Περιμένεις να σε γουστάρει από την πρώτη στιγμή που θα σε δει. Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα: Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι κάτι που υπάρχει στις ταινίες της Disney (ούτε καν στις ρομαντικές κομεντί του Χόλιγουντ πια) κι εσύ δεν θέλεις για κανένα λόγο στη ζωή σου έναν άνθρωπο που «σε ερωτεύτηκε» επειδή είσαι όμορφος/η. Αυτό δεν είναι έρωτας, είναι λαγνεία.

Το διαιωνίζεις. Οι άνθρωποι απολαμβάνουμε το φλερτ. Κάποιοι από εμάς το απολαμβάνουν τόσο πολύ, που δεν το αφήνουν ποτέ να περάσει στην επόμενη πίστα. Και κάπως έτσι, καταλήγουν να φλερτάρουν για εβδομάδες, ενίοτε και μήνες, με ανυποψίαστα θύματα, τα οποία καταλήγουν είτε στα ηρεμιστικά χάπια, είτε στην αγκαλιά του πρώτου τυχόντα που έκανε τις προθέσεις του ξεκάθαρες μετά το δεύτερο ραντεβού. Μην είσαι τέτοιος άνθρωπος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v