6 λόγοι για να μην ερωτευτείς

Όχι άλλα δάκρυα και μιζέρια. Δες έξι λόγους που θα πρέπει να σε σταματήσουν από το να ερωτευτείς.
6 λόγοι για να μην ερωτευτείς
«Έπρεπε να το είχα καταλάβει ρε γ*(&*, έπρεπε να το’ξερα. Τι το’ θελα; (λυγμοί). Γιατί έμπλεξα; (λυγμοί) Τι μ*(&& είμαι; (λυγμοί)». Ναι καλά καταλάβατε, ερωτική απογοήτευση η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Εντάξει, θα περάσει. Δεν μπορούσες να προβλέψεις ότι θα πάει έτσι. Ή μήπως μπορούσες; Δοκίμασε λοιπόν, την επόμενη φορά, να μην δεχτείς τα βέλη του Έρωτα όταν..

Όταν όλα ξεκίνησαν με ένα στα γρήγορα

Αντίθετα με το τι βλέπεις στις ταινίες, σχέσεις που ξεκινούν με one night stand δεν κρατούν πολύ. Το σινεμά σε αυτή  την περίπτωση απέχει τα μάλλα από την πραγματικότητα. Το ότι εσύ μπορεί να ξετρελάθηκες με εκείνον/η εκείνο το βράδυ δε σημαίνει απαραίτητα ότι το ίδιο συνέβη και από την άλλη πλευρά. Υπάρχει διαφορά μεταξύ τις σαρκικής και της συναισθηματικής επαφής και αν δεν το πάρεις σύντομα χαμπάρι θα καταλήξεις απαρηγόρητος.

Όταν είναι σχέση εξ’ αποστάσεως

Εκείνος πάει σε άλλη χώρα/πόλη σε έναν χρόνο. Εκείνη ξεκινά τη ζωή της αλλού μετά το καλοκαίρι. Οι δύο τους έχουν ελάχιστες πιθανότητες μαζί και η σχέση τους κάποια στιγμή θα φτάσει σε αδιέξοδο. Το παραπάνω σενάριο είναι πέρα για πέρα αληθινό και σίγουρα έχεις ήδη δει μερικά αντίστοιχα παραδείγματα στους γύρω σου. Γιατί να περάσεις κι εσύ τον ίδιο καημό;

Επειδή ανταλλάζετε δεκάωρες κουβέντες αγάπης και έρωτα

Μπορείτε να μιλάτε με τις ώρες για τα πάντα. Νοιώθεις ότι μπαίνει βαθιά μες στην ψυχή σου και καταλαβαίνει την κάθε σου λέξη. Είναι όλα τόσο ξεχωριστά, τόσο μη πραγματικά, τόσο τέλεια. Επιστροφή στην πραγματικότητα: κάθε ερωτευμένος σκέφτεται έτσι. Το να ερωτευτείς σε τόσο βαθύ και προσωπικό επίπεδο μπορεί να είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο, όμως – συνήθως – προκαλεί και τις μεγαλύτερες πληγές.

Όταν «δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος»

Ο καθένας στον περίγυρό σου θα έχει δεκάδες ηλίθιους λόγους για να σου πει να μην είσαι με τον άνθρωπο που αγαπάς: «Δεν ταιριάζετε, είστε σε άλλη φάση», «Είναι πιο άσχημη από εσένα», «Είναι πιο κοντός» κτλ. Όμως όταν όλη η φαμίλια και οι φίλοι σας δεν εγκρίνουν, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται να κάνουν όλοι τους λάθος, οπότε είτε αναθεωρείτε για τους φίλους σας ή πάτε παρακάτω πριν ζήσετε τα χειρότερα.

Όταν το ένστικτο χτυπά κόκκινο

Θες να αγνοήσεις αυτά που σε ενοχλούν γιατί περνάς καλά. Οι απόψεις της περί πολιτικής, οι απόψεις του περί μισογυνισμού, η πλήρης απουσία τάξης και καθαριότητας στο σπίτι του, οτιδήποτε σου «ανάβει» λαμπάκι. Όμως αυτή η φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου δεν σωπαίνει, ακόμα και αν η καρδιά σου χτυπά δυνατά. Την αγνοείς μερικές ημέρες, μήνες, άντε και χρόνια αν είσαι καλό παιδί, όμως κάποια στιγμή η βόμβα «σκάει» και τα όνειρα γκρεμίζονται.

Όταν εκείνος/η δεν «είναι σε φάση»

Εν ολίγοις, όταν εκείνος ή εκείνη έχει θέματα στο να δεσμευτεί. Και μην πεις ότι δεν το είχες καταλάβει, κάνει «μπαμ». Απλά νόμιζες ότι θα μπορούσες να τον/την αλλάξεις. Και τώρα κλαις μες στη μιζέρια σου αφού εκείνος/η έκανε ό,τι γούσταρε και τώρα σε άφησε στη μοίρα σου.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v