Μήπως είσαι αντιπαθητικός;

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν σε συμπαθούν, ίσως να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στα παρακάτω παραδείγματα…
Μήπως είσαι αντιπαθητικός;
Όλοι έχουμε κάποιο άτομο που αντιπαθούμε. Εντάξει, πολλά. Συνήθως είναι πολλά. Και πολλές φορές δεν μπορούμε να είμαστε καν σίγουροι γιατί, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι κάτι πάνω τους δεν μας κάθεται καλά. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι φορές που μπαίνουμε εμείς στην θέση του αντιπαθητικού ανθρώπου, και αναρωτιόμαστε γιατί οι γνωστοί μας αρχίζουν σιγά-σιγά να μας αποφεύγουν.

Ναι, είναι άσχημο, και το ‘χουμε ζήσει οι περισσότεροι. Και αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι…

Δεν έχουμε τρόπους
Ακόμα και ο πιο σέξι άνθρωπος του κόσμου μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέρας αν είναι αγενής. Και δεν μιλάμε για την αγένεια του Χόλιγουντ, που ο τύπος με το πέτσινο τζάκετ καπνίζει το τσιγάρο του και κοιτάει τριγύρω με απέχθεια, για να προστατεύσει την ευαίσθητη καρδιά του. Μιλάμε για εκείνους τους ανθρώπους που φέρονται άσχημα σε όλους, χωρίς καθόλου ενοχές.

Η (ψευδής) αίσθηση ανωτερότητας
Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως ο κόσμος οφείλει να τους προσφέρει τα πάντα επειδή είναι “ξεχωριστοί” είναι ίσως η χειρότερη παρέα. Δεν σταματούν να μιλάνε για τον εαυτό τους και για τα “κατορθώματά” τους. Και είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουν μερικές αλλαγές στην “ζωή” τους.

Η κακή υγιεινή
Ντους. Βούρτσισμα. Πλυντήριο. Πράγματα που πρέπει να κάνεις, γιατί κανείς δεν πρόκειται να σε συγχωρήσει αν για πέμπτη μέρα στην σειρά μυρίζεις λες και βγήκες από κάποιο υπόγειο.

Η μιζέρια
Όταν είσαι μια κινούμενη μηχανή παραγωγής αρνητικότητας, τότε μάντεψε· δεν θα έχεις φίλους. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι μίζεροι, αρνητικοί άνθρωποι είναι τοξικοί, και μάλλον έχουν δίκιο. Πρέπει να μπορείς τουλάχιστον να δείξεις ότι χαίρεσαι για κάποια πράγματα, αντί να κριτικάρεις το κάθε τι.

Ο υπερβολικός ανταγωνισμός
Αν ο σκοπός της ζωής σου είναι να είσαι ο καλύτερος από όλους, τότε θα χρειαστεί να καταστρέψεις τον ανταγωνισμό. Και από ένα σημείο και μετά, όταν ακούς την λέξη ανταγωνισμός, θα σκέφτεσαι κάθε έμψυχο ον σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, και αυτό δεν σε κάνει συμπαθητικό.

Bitch better have my money
Συγγνώμη για τον ευγενικό στίχο της Rihanna, αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια: Τα δανεικά δεν είναι αγύριστα, και κανείς δεν χωνεύει τους τσίπηδες.

Δεν είμαστε πιστοί στα ραντεβού μας
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… τρεις και δεν τον ξανακάλεσε κανένας πουθενά, επειδή κανείς δεν έχει χρόνο για να περιμένει αν θα εμφανιστείς σαράντα λεπτά αργοπορημένος. Μάθε να οργανώνεις την ζωή σου καλύτερα, ή έστω να στέλνεις ένα μήνυμα από πριν.

ANTIsocial media
Αν ο μόνος σου λόγος ύπαρξης στο Facebook είναι να πηγαίνεις κάτω από τα posts των “φίλων” σου και να γράφεις σαρκαστικά σχόλια, απλά και μόνο για να κερδίσεις μερικά likes… η πρότασή μας θα ήταν να βρεις ένα χόμπι;

Λέμε ψέματα
Και οι ψεύτες δεν είναι καλοί άνθρωποι.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v