Τέλειες ερωτήσεις για το πρώτο ραντεβού

Δεν αντέχεις την άβολη σιωπή του πρώτου ραντεβού; Βαρέθηκες να απαντάς στις κλασικές, κλισέ ερωτήσεις; Είμαστε εδώ για ‘σένα!
Τέλειες ερωτήσεις για το πρώτο ραντεβού
Αν νιώθεις πως την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού και αναγκαστείς να απαντήσεις στην ερώτηση “Τι μουσική ακούς;” θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο να διαπράξεις κάποιο έγκλημα, τότε είμαστε εδώ για να σε σώσουμε. Ορίστε μερικές ωραίες ιδέες για ερωτήσεις που όχι μόνο θα σπάσουν τον πάγο, αλλά θα βοηθήσουν την κουβέντα να κυλάει, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα θέματα συζήτησης!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; Έκανες κάποιο ταξίδι που σου άρεσε φέτος;
Όλοι λατρεύουν τα ταξίδια, και θα υποθέσουμε ότι όλοι λατρεύουν να μιλάνε για τα ταξίδια τους. Έπειτα, θα μιλήσεις εσύ για τα δικά σου. Και πριν το καταλάβετε, μπορεί να έχει περάσει μια ώρα ολόκληρη.

Αν ήσουν ζώο, τι ζώο θα ήσουν;
Επειδή βγήκε στους κινηματογράφους ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου, και επειδή πάντα οι συζητήσεις για ζώα είναι χαριτωμένες. Επίσης, πολύ καλός τρόπος να τσεκάρεις αν μισεί το αγαπημένο σου ζώο, ώστε να φύγεις τρέχοντας.

Έχεις κάποιο τατουάζ;
Αν δεν έχει, προχωράτε. Αν έχει, μπορεί να σου τα δείξει, ή να σου μιλήσει για αυτά, τι σημαίνουν. Και, ξανά, μπορείς να ξεχωρίσεις τους σκάρτους αν α) τα τατουάζ του είναι εντελώς ανούσια και β) αν σου πει “Έχω, αλλά πρέπει να με γδύσεις για να τα δεις”. Ας πάει να γδυθεί στον καθρέφτη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Προσοχή: είναι διαφορετική ερώτηση από το τι μουσική ακούει. Το αγαπημένο τραγούδι μπορεί να πει πολλά για το ποιόν ενός ανθρώπου.

Αν μπορούσες να κάνεις παρέα με κάποιον διάσημο, ποιον θα διάλεγες;
Επειδή, ας το παραδεχτούμε, όλοι θα θέλαμε να είμαστε κολλητοί με κάποιον διάσημο.

Υπάρχει κάτι που πάντα ήθελες να κάνεις και ποτέ δεν μπόρεσες;
Αρκετά προσωπικό για να έρθετε πιο κοντά, αλλά όχι και τόσο για να ξεπεράσει τα όρια του τι μπορεί να πεις στο πρώτο ραντεβού.

Ποιος χαρακτήρας από σειρά θα έλεγες ότι είσαι;
Διασκεδαστικό, απλό, αθώο, και μπορείς να δεις ποια είναι η αγαπημένη του σειρά. Και μπορείς να καταλάβεις αν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού. Αν, ας πούμε, σου πει πως θα ήταν ο Barney από το How I met your mother, δεν έχεις λόγο να χαραμίζεις χρόνο μαζί του.

Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή; Γιατί;
Ναι, είναι εντελώς άσκοπη ερώτηση. Και, ναι, θα καταφέρετε να ξοδέψετε αρκετά λεπτά μιλώντας για τον καιρό, αλλά χωρίς την αμηχανία.

Ποια θα έλεγες πως είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία μέχρι τώρα;
Και τον αφήνεις να μιλάει για τον εαυτό του, προσπαθώντας να σε εντυπωσιάσει. Κι έπειτα μοιράζεσαι την δική σου. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, επίσης, να τσεκάρετε ο ένας την ταπεινότητα του άλλου.

Πόσα παιδιά θες να κάνεις;
Πλάκα κάνουμε. Μην το ρωτήσεις αυτό.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v