Τα 4 βήματα για να τα ξαναφτιάξετε

Αν το πήρες απόφαση πως θες να τον κερδίσεις πίσω… αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς.
Τα 4 βήματα για να τα ξαναφτιάξετε
Θέλεις να τα ξαναφτιάξετε. Το πήρες απόφαση. Εμείς σε στηρίζουμε, αλλά οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε: δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Και υπάρχουν κάποια βήματα που λογικά θα πρέπει να ακολουθήσεις, τα οποία πρέπει να σκεφτείς καλά.

Βήμα 1ο: Αξίζει τον κόπο;
Όταν επιστρέφεις σε κάτι παλιό (και τελειωμένο) υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια, που σε χτυπάει κατάμουτρα: το παρελθόν δεν αλλάζει. Δεν μπορείς ούτε να ξεχάσεις τα λάθη που έγιναν, ούτε να έχεις την σιγουριά πως δεν θα επαναληφθούν. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις από την αρχή, παρά την ιστορία που έχετε μεταξύ σας, ελπίζοντας να έχετε μάθει και οι δύο από τα λάθη σας.

Βήμα 2ο: Επανάληψη
Πώς μπορείς να γνωρίζεις ότι όλα θα πάνε καλά; Δεν μπορείς. Από την άλλη, αν το καλοσκεφτείς, αυτό συμβαίνει σε κάθε σχέση, είτε είναι μ’ ένα καινούριο άτομο, είτε όχι. Αυτή τη φορά, όμως, έχεις το πλεονέκτημα ότι ήδη γνωρίζετε ο ένας τον άλλο, και μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν.

Βήμα 3ο: Ταιριάζουμε πραγματικά;
Θα το πούμε, όσο απόλυτοι κι αν ακουστούμε: αν επιστρέφεις στην παλιά σου σχέση για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός απ’ την αγάπη, τότε καλύτερα να μην το κάνεις. Αν, για παράδειγμα, θες να τα ξαναφτιάξετε απλά και μόνο για να αποδείξεις ότι είχες δίκιο και την πρώτη φορά, αυτό απλά σε καθιστά εγωκεντρικό άτομο. Αν σκοπεύεις να μην κάνεις τίποτα διαφορετικά, αυτή η σχέση είναι πάλι καταδικασμένη να αποτύχει. Αν είχατε παιδιά και αποφασίσετε να μείνετε μαζί γι’ αυτά, και πάλι δεν είναι η σωστή επιλογή, γιατί θα είστε δυστυχισμένοι—και θα μεγαλώσετε παιδιά που δεν θα μάθουν ποτέ τι είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Βήμα 4ο: Προσπαθείς, προσπαθείς, προσπαθείς
Πρέπει να είστε ειλικρινείς, να καταλαβαίνετε ο ένας τα αισθήματα του άλλου, να είστε πιστοί. Για να τελειώσει η σχέση σας στο παρελθόν, σημαίνει ότι κάτι από τα παραπάνω δεν πήγαινε καλά. Βρείτε ποιος ήταν ο λόγος που χωρίσατε εξαρχής, και παλέψτε σκληρά για να τον διορθώσετε. Αποδεχθείτε τα λάθη σας και μην φοβάστε ότι θα πληγωθεί ο εγωισμός σας. Μιλήστε ανοιχτά για το παρελθόν και ξορκίστε το. Οι σχέσεις δεν είναι μια ατέλειωτη μάχη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, κι αν θέλετε τα πράγματα να πάνε καλά αυτή τη φορά, πρέπει να είστε έτοιμοι να ανοίξετε όλα τα χαρτιά σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v