Οι πιο ηλίθιοι μύθοι για τον χωρισμό

Ο έρωτας με έρωτα περνάει; Όχι. Επίσης, δεν περνάει με παγωτό, αλκοόλ και κακές αποφάσεις. Ίσως το παγωτό να βοηθάει.
Οι πιο ηλίθιοι μύθοι για τον χωρισμό
του Θοδωρή Διάκου

Όταν χωρίζεις, θα ακούσεις μερικές από τις πιο ηλίθιες ατάκες της ζωής σου. Αυτές οι ατάκες μπορεί να έχουν να κάνουν με το πόσο μίζερη και καταδικασμένη πρέπει να είναι η εσχάτως single ζωή σου, ή να είναι ατάκες πεσίματος από άτομα που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι είσαι εσχάτως single. Πριν από όλα αυτά, όμως, έρχονται εκείνες οι κλασικές φράσεις που κάθε χωρισμένος πρέπει να ακούσει.

Ή και να πει. Ναι. Μπορεί κι εσύ να την πετάξεις την κοτσάνα σου.

Ο έρωτας με έρωτα περνάει
Χα, χα, χα. Είναι ένα παλιό τραγούδι, οπότε πρέπει να είναι αλήθεια, ε; Εντάξει, θα φροντίσω να το κάνω, πάω αμέσως να ερωτευτώ, πριν δώσω στον εαυτό μου χρόνο να επεξεργαστεί το γεγονός ότι μόλις χώρισα, δημιουργώντας μια ακόμα καταδικασμένη σχέση που θα πνιγεί στην ανασφάλεια, ειλικρινά τέλεια, πολύ ωραία συμβουλή!

Αν εσύ τον/την χώρισες, τότε γιατί στεναχωριέσαι;
Χμμ, δεν ξέρω. Ίσως γιατί το να πάρω την απόφαση να διώξω ένα τόσο σημαντικό άτομο από την ζωή μου χρειάστηκε περίπου τρεις εβδομάδες ψυχολογικής προετοιμασίας, μετά δείλιασα, μετά άλλες τρεις εβδομάδες – και μέσα σε αυτές τις εβδομάδες η σχέση μου με έπνιγε όλο και περισσότερο και τώρα δεν έχω ιδέα τι ακριβώς κάνω με την ζωή μου; Παρομοίως…

Αφού δεν ήταν σοβαρή σχέση, γιατί στεναχωριέσαι;
Επειδή ακόμα κι αν δεν ήταν σοβαρή σχέση, έκανα σεξ, είχα αγκαλιές και είχαμε φτάσει στο σημείο να μην χρειάζεται να αλλάζω εσώρουχο κάθε μέρα, και τώρα δεν έχω ιδέα τι ακριβώς κάνω με την ζωή μου.

Πρέπει να βγεις έξω, να περάσεις καλά!
Πρέπει να βγεις εσύ έξω απ’ το σπίτι μου, που θα μου πεις τι θα κάνω. Φέρε το παγωτό μου.

Όλα θα πάνε καλά
Δηλαδή, ναι. Κατά βάθος το ξέρω αυτό, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πάνω από έναν μήνα, θα αναγκαστώ να βγω απ’ το σπίτι για να πάω σε ψυχολόγο, αλλά δεν βοηθάς κανέναν με το να λες κάτι τόσο κλισέ και αντιπαραγωγικό. Αν ήθελες πραγματικά να με βοηθήσεις σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα έκανες κάτι χρήσιμο, όπως να μου φέρεις το παγωτό μου.

Μην τον/την κάνεις block, κράτα το κεφάλι σου ψηλά
Αν δεν κάνω block, το μόνο μέρος που θα βρεθεί το κεφάλι μου είναι κολλημένο στην οθόνη του κινητού, παρακολουθώντας κάθε του/της κίνηση online, μέχρι να πεθάνει το κινητό. Ή εγώ. Πιθανότατα εγώ, γιατί το κινητό είναι στην πρίζα κι έχω να κουνηθώ απ’ το κρεβάτι τριάντα ώρες.

“Δεν θα ερωτευτώ ξανά”
Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v