Στοματικό σεξ: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε

Καλό θα ήταν αυτές οι πληροφορίες να διαδοθούν από στόμα σε στόμα.
Στοματικό σεξ: 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε
Το στοματικό σεξ είναι αναμφισβήτητα η δεύτερη πιο δημοφιλής σεξουαλική πράξη μετά την διείσδυση. Ή μήπως δεν είναι για κάποιους; Ψάξαμε και ανακαλύψαμε πέντε πληροφορίες για το στοματικό που μάλλον δεν γνωρίζατε, και σας τις παρουσιάζουμε…

Οι έφηβοι ενδιαφέρονται περισσότερο γι’ αυτό
Ναι, το σεξ βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό των εφήβων, αλλά μια πρόσφατη μελέτη σε αγόρια τρίτης γυμνασίου έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό έκανε περισσότερο στοματικό παρά κολπικό/πρωκτικό σεξ. Πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλέον οι έφηβοι είναι πιο ενήμεροι για τους κινδύνους του σεξ, άρα επιλέγουν την πιο ασφαλή οδό.

Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο πόσο στοματικό δέχονται τα δύο φύλα
Εντάξει, αυτό δεν μας εκπλήσσει και τόσο, επειδή το έχουμε ακούσει πολλές φορές: Οι γυναίκες δέχονται λιγότερο στοματικό σε σχέση με τους άντρες. Μια καναδική μελέτη σε φοιτητές έδειξε ότι ενώ το 63% των αντρών δέχτηκε στοματικό σεξ την τελευταία φορά που έκανε σεξ, μόλις 44% των γυναικών μπορούσαν να πουν το ίδιο. Πράγμα που κάνει την επόμενη πληροφορία να ακούγεται πολύ παράξενη…

Οι άντρες απολαμβάνουν να κάνουν στοματικό περισσότερο από τις γυναίκες
Μια ξεχωριστή μελέτη, σχετικά με την απόλαυση στο στοματικό, έδειξε ότι 52% των αντρών βρίσκει το να κάνει στοματικό σε μια γυναίκα πάρα πολύ απολαυστικό, ενώ το ανάλογο ποσοστό των γυναικών βρισκόταν στο 28%.

Παίζει πιο σημαντικό ρόλο απ’ ό,τι πιστεύαμε
Σύμφωνα με τις μελέτες ενός site που ερευνά το ζήτημα της απιστίας, 85% των αντρών δήλωσαν πως το στοματικό είναι αναγκαίο κομμάτι της σεξουαλικής τους ζωής σε μια σχέση, και πρέπει να συμβαίνει τακτικά. 72% των γυναικών συμφώνησαν.

71% των ανθρώπων δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό στο στοματικό
Ναι, το ξέρουμε πως η χρήση προφυλακτικού στο στοματικό σεξ δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταδίδονται με πολλούς τρόπους—και το στοματικό με ένα άτομο που δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ότι είναι καθαρό είναι ένας από αυτούς. Συγκεκριμένα, ασθένειες όπως η γονόρροια μπορεί να μεταδοθούν μέσω του στοματικού, ενώ ορισμένα είδη του ιού HPV μπορεί να μετεξελιχθούν και σε καρκίνο του στόματος. Δεν είμαστε σίγουροι πώς να αισθανθούμε με αυτή την πληροφορία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v