5 απορίες για το σεξ (που πρέπει επειγόντως να λυθούν)

Επειδή αυτά είναι πράγματα που κανείς δεν μας είπε στο σχολείο, ας τα μάθουμε με λίγη καθυστέρηση.
5 απορίες για το σεξ (που πρέπει επειγόντως να λυθούν)
Το να πούμε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα ελληνικά σχολεία βρίσκεται κάπως πίσω… θα ήταν ευγενικό. Η σκληρή αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά τελειώνουν το σχολείο – πολλές φορές όντας σεξουαλικά ενεργά – χωρίς να γνωρίζουν ούτε τα μισά απ’ όσα πρέπει για το σεξ. Και αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν, συνεχίζουν να κάνουν σεξ, και συνεχίζουν να ζουν με ελλιπείς πληροφορίες γύρω από αυτό.

Νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να λύσουμε μερικές απορίες, λοιπόν…

Μπορώ να κολλήσω κάποιο νόσημα αν και εγώ και ο/η σύντροφός μου είμαστε καθαροί;
Όχι. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: σεξουαλικώς μεταδιδόμενα. Συνεπώς, αν και οι δυο σας έχετε κάνει εξετάσεις και είστε υγιείς, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος νοσήματος. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προστασία; Προφανώς και όχι.

Είναι η αποχή όντως η πιο αποτελεσματική αντισύλληψη;
Ναι. Τεχνικά, ναι. Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μην κολλήσουμε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η αποχή, όμως, έχει συσχετιστεί με κινήματα και ιδεολογίες που προσπαθούν να μειώσουν και να ποινικοποιήσουν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Αν παίρνετε τις αναγκαίες προφυλάξεις, μπορείτε να ευχαριστηθείτε το σεξ χωρίς καμία απολύτως ενοχή.

Μπορώ να μείνω έγκυος αν κάποιος τελειώσει κοντά στον κόλπο μου;
Ναι. Αλλά οι πιθανότητες είναι εξωφρενικά χαμηλές. Το σπέρμα δεν επιβιώνει για αρκετή ώρα έξω από το σώμα, και αν υπολογίσουμε πόση ώρα θα χρειαστεί για το σπέρμα να κυλήσει από εκεί που βρέθηκε, και μετά να μπει εκεί που πρέπει να μπει, και επίσης να έχεις ωορρηξία εκείνη τη μέρα, και η γιαγιά σου να είχε ρόδες και να ήταν πούλμαν, αντικειμενικά η απάντηση είναι όχι. Αλλά, τεχνικά, ναι, μπορείς να μείνεις έγκυος από αυτό.

Είναι όντως το σπέρμα πηγή πρωτεΐνης;
Ατάκα που έχει χρησιμοποιηθεί ως αστείο εδώ και δεκαετίες, αλλά πόσο αληθεύει; Το σπέρμα που βρίσκεται σε μια μέση εκσπερμάτωση περιέχει λιγότερο από μία θερμίδα και λιγότερο από ένα γραμμάριο πρωτεΐνης – για την ακρίβεια 171 mg. Συνεπώς, όχι, καλύτερα να φας ένα στήθος κοτόπουλο. Προφανώς, αυτή η παράγραφος δεν είναι γραμμένη επειδή είμαστε κατά της κατάποσης, αλλά καλό θα ήταν οι προσδοκίες να μην ξεφεύγουν. Άλλωστε, αν το σπέρμα ήταν όντως τόσο καλή πηγή πρωτεΐνης, ο καπιταλισμός θα είχε βρει τρόπο να το κάνει επικερδές μέχρι τώρα, δε νομίζεις;

Blue balls: Ποια είναι η αλήθεια;
Μπλε μπαλάκια ονομάζονται τα μπαλάκια που ήταν έτοιμα να εκτοξεύσουν έναν οργασμό, αλλά για κάποιον λόγο ο οργασμός δεν συνέβη ποτέ και τώρα τα μπαλάκια αισθάνονται πόνο. Εναλλακτικά, μπλε μπαλάκια είναι αυτό που παθαίνεις όταν για αρκετό καιρό βγαίνεις με ένα άτομο, αλλά εξακολουθεί να μην κάνει σεξ μαζί σου. Εναλλακτικά, μπλε μπαλάκια παθαίνεις αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ, άσχετα αν το κυνηγάς ή όχι. Και ελπίζουμε να έγινε φανερό πως, αν υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ορισμοί για κάτι που φαίνεται να επηρεάζει αποκλειστικά τους άντρες που είναι εκνευρισμένοι επειδή δεν έκαναν σεξ, μάλλον δεν είναι αληθινό.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v