ΣΧΕΣΕΙΣSEX

Τεράστια λάθη που κάνουμε στο “ασφαλές” σεξ

Επειδή το ασφαλές σεξ είναι σχετικό… αν δεν ξέρεις να το κάνεις σωστά.

Τεράστια λάθη που κάνουμε στο “ασφαλές” σεξ

Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ασφαλές σεξ. Ξέρουμε όλοι τι είναι ένα προφυλακτικό. Και, πιθανότατα, δεν το μάθαμε στο σχολείο, επειδή η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν ήταν κάτι που ενδιέφερε αρκετά το Υπουργείο Παιδείας. Άρα, κάποιος θα έλεγε ότι σε αυτή την χώρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν και τόσα πολλά γύρω από το ασφαλές σεξ—πέρα από την χρήση προφυλακτικού, ελπίζουμε.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε πάνω στο “ασφαλές” σεξ, και ας ελπίσουμε ότι θα φτάσει μία μέρα που κάθε παιδί θα φτάνει στην ενηλικίωση γνωρίζοντας ό,τι χρειάζεται σχετικά με την σεξουαλική του υγεία και ζωή, χωρίς ταμπού και κολλήματα του παρελθόντος…

Όχι, το τράβηγμα δεν είναι αντισύλληψη
Ναι, σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά πώς ξέρεις αν το έκανες σωστά; Πόσες φορές θα χρειαστεί να το κάνεις λάθος μέχρι να βρεις την κατάλληλη στιγμή; Επίσης, τα προσπερματικά υγρά μπορούν να αφήσουν έγκυο μία γυναίκα, όσο μικρές κι αν είναι οι πιθανότητες. Τέλος, επειδή δεν το πιστεύουμε ότι χαραμίσαμε ολόκληρη παράγραφο για αυτό, τράβηγμα συνεπάγεται σεξ χωρίς προφυλακτικό, και σεξ χωρίς προφυλακτικό συνεπάγεται ασθένειες. Θες σίγουρα να παίξεις με τον νόμο του Μέρφι;

Παίρνω χάπια
Και αυτά τα χάπια λογικά θα προλάβουν μια εγκυμοσύνη, αλλά η χρήση προφυλακτικού εξακολουθεί να είναι αναγκαία, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τίποτα για την σεξουαλική υγεία του παρτενέρ σου.

Εχμ… Έκανα τεστ πρόσφατα
Όσες φορές έχει ειπωθεί η παραπάνω φράση (ολόκληρη, μαζί με το διστακτικό εχμ στην αρχή), μπορείς να υποθέσεις μόνο ένα πράγμα: Αυτό το άτομο δεν έχει εξεταστεί ποτέ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Επειδή δεν αισθάνεσαι πόνο και επειδή δεν έχουν ξεφυτρώσει κόκκινα σπυριά στα γεννητικά σου όργανα, αυτό δεν σημαίνει πως την γλύτωσες. Υπάρχουν ασθένειες που δεν εμφανίζουν σχεδόν κανένα σύμπτωμα, γι’ αυτό και πρέπει να εξετάζεσαι τακτικά!

Το νερό είναι σέξι
Το νερό μπορεί να είναι σέξι, αλλά το νερό δεν αγαπάει καθόλου το προφυλακτικό σου. Αν το προφυλακτικό που αγόρασες δεν περιέχει στρώση από λιπαντικό, ή αν το λιπαντικό του έχει ως βάση το νερό, τότε το σεξ μέσα στο νερό απλά θα κάνει τα πράγματα πολύ… στεγνά. Μια πολύ καλή ιδέα, αν το νερό σας ερεθίζει τόσο πολύ, είναι να κάνετε όλα τα υπόλοιπα όπως οι γοργόνες, κι έπειτα να μεταφερθείτε στο κρεβάτι.

Λάθος μέγεθος
Τα προφυλακτικά κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη. Και πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς πάνω στο πέος, διαφορετικά αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος να σπάσουν ή να γλιστρήσουν και να παραμείνουν μέσα. Και ΔΕΝ θέλεις να συμβεί αυτό. Αν τα προφυλακτικά σου είναι πολύ μεγάλα για το πέος σου (επειδή σπάνια συμβαίνει το αντίθετο), ρίξε τον εγωισμό σου. Δεν θα σε κρίνει κανείς.

Θοδωρής Διάκος

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY