Φόβοι για το σεξ που δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν

Επειδή, ναι, υπάρχουν άτομα που έχουν φοβία με το σεξ—ή με πράγματα σχετικά με το σεξ. Επειδή ο κόσμος είναι άδικος.
Φόβοι για το σεξ που δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν
Όταν σκεφτόμαστε το σεξ, συνήθως το μυαλό μας δεν πάει σε τρομακτικά πράγματα. Εκτός κι αν μιλάμε για σεξ στο ντους, που όπως όλοι ξέρουμε, είναι ένα από τα τρία πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όμως, το σεξ είναι συνήθως διασκεδαστικό, ευχάριστο—ή βαρετό. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από φοβίες σχετικά με το σεξ, και αυτή είναι μια λίστα με τις πιο κοινές.

Ερωτοφοβία
Η απλή, ξεκάθαρη φοβία για το σεξ. Τα άτομα που πάσχουν από αυτήν δεν μπορούν καν να ανεχτούν την σκέψη του σεξ. Υπολογίζεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η φοβία βασίζεται σε κάποιο τραύμα, αλλά όχι πάντα. Επίσης, δεν πρέπει να μπερδεύουμε αυτούς τους ανθρώπους με τους ασέξουαλ. Εντελώς διαφορετική κατηγορία.

Γυμνοφοβία
Όσοι έχουν δει την κλασική σειρά Arrested Development, γνωρίζουν για την φοβία αυτή. Τα άτομα που πάσχουν από γυμνοφοβία δεν μπορούν να αντέξουν στην σκέψη ότι θα πρέπει να είναι γυμνοί, ή και να δουν κάποιον άλλο γυμνό.

Φόβος έλλειψης στύσης
Οι περισσότεροι άντρες αγχώνονται για το ζήτημα της στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά σε μερικούς το άγχος πάει ένα βήμα παραπέρα, προκαλώντας ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία. Άλλος ένας λόγος που η στυτική δυσλειτουργία χρειάζεται λεπτή αντιμετώπιση: ένας κακός λόγος μπορεί να προκαλέσει κανονικότατη φοβία.

Ιθυφαλλοφοβία
Και από τον φόβο του να χάσεις την στύση σου, περνάμε στον φόβο της ίδιας της στύσης. Και των φαλλικών συμβόλων γενικότερα. Συνεπώς, κομμένα από την κουζίνα αγγούρια, μελιτζάνες, μπανάνες, καρότα και ένας θεός ξέρει πόσα ακόμα τρόφιμα. Ευτυχώς, ξεπερνιέται με ψυχανάλυση.

Παρθενοφοβία
Ο ανεξήγητος φόβος που σε πιάνει όταν έχεις να κάνεις με παρθένα άτομα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε από τι έχει προκληθεί, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς δικαιολογείται, και – για να είμαστε ειλικρινείς – μας φαίνεται ως κάτι που κατασκευάστηκε με σκοπό να ντροπιάζει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες για την σεξουαλικότητά τους.

Φόβος των ονειρώξεων
Ονειρώξεις είναι εκείνα τα σέξι όνειρα που βλέπουμε και ξυπνάμε επειδή το σώμα μας μόλις έχει κάνει σπλους—και επειδή το αντρικό σπλους είναι πολύ πιο εμφανές, λανθασμένα πιστεύαμε για χρόνια πως οι ονειρώξεις είναι αποκλειστικότητα των αντρών. Και ίσως λόγω της κοροϊδίας που ακολουθεί ένα τέτοιο όνειρο (αν είστε αρκετά άτυχοι να το ζήσετε ενώ υπάρχουν κι άλλα άτομα στο σπίτι), μπορεί να προκληθεί φοβία. Επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος μισεί τον εαυτό του περισσότερο από κάθε τι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v