Τα… περίεργα μυστικά της έλξης

Ξέρατε ότι οι άνθρωποι νιώθουν έλξη για τον ιδρώτα; Ή για αντικείμενα που μπορεί να κρατάει κάποιος; Αυτά είναι τα πιο παράξενα… γοητευτικά πράγματα στον κόσμο.
Τα… περίεργα μυστικά της έλξης
Όταν σκεφτόμαστε την έλξη και τι την προκαλεί, τις περισσότερες φορές το μυαλό μας θα πάει στην εξωτερική εμφάνιση. Άντε, ίσως στο γέλιο, ή στον τρόπο που κάποιος μιλάει. Και όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Και κάπου εδώ έρχονται μερικές μελέτες για να μας δείξουν ότι η έλξη ίσως είναι πιο… μπερδεμένο πράγμα απ’ ό,τι νομίζαμε. Αλήθεια, ξέρατε εσείς ότι οι άνθρωποι αισθανόμαστε έλξη για τον ιδρώτα;

Ο ιδρώτας
Ναι, καλά διαβάσατε. Αν η έλξη είχε μυρωδιά, δεν θα ήταν κάποιο ακριβό, λουλουδιασμένο άρωμα σε όμορφο μπουκαλάκι, αλλά λογικά θα ήταν ιδρώτας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιδρώτας μας, ειδικά στους άντρες, περιέχει φερομόνες, στις οποίες οι γυναίκες είναι πολύ ευαίσθητες. Φρέσκος ιδρώτας, όμως. Αν έχεις πάει για τρέξιμο στον ήλιο και σου πήρε μισή ώρα να γυρίσεις σπίτι, το πιο πιθανό είναι να σου πετάξει ένα σφουγγάρι, κρυμμένη πίσω από μια γωνία.

Τα συμμετρικά πρόσωπα
Φαίνεται ότι οι άνθρωποι νιώθουμε να μας ελκύουν περισσότερο τα πρόσωπα που είναι συμμετρικά. Αυτό έχει να κάνει με την σκέψη ότι ένα συμμετρικό πρόσωπο συνεπάγεται καλύτερα γονίδια, που με την σειρά του συνεπάγεται πιο γερά παιδιά.

Τα ετερώνυμα όντως έλκονται
Για πολύ καιρό πιστεύαμε ότι η “χημεία” μεταξύ δύο ατόμων είχε να κάνει με το να έχουν παρόμοιο DNA. Κι όμως, μια μελέτη πρόσφατα έδειξε ότι μπορεί να ισχύει το αντίθετο. Στην συγκεκριμένη έρευνα, δόθηκαν σε γυναίκες να μυρίσουν φορεμένα μπλουζάκια διάφορων αντρών, και οι περισσότερες... αναστατώθηκαν με την μυρωδιά από άντρες που είχαν εντελώς διαφορετικό DNA από εκείνες. Και αυτό γιατί τα διαφορετικά DNA, αν αναμιχθούν, φτιάχνουν απογόνους πιο ανθεκτικούς σε περισσότερες ασθένειες απ' ό,τι τα ίδια.

Τα αντισυλληπτικά;
Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν επηρεάζουν μονάχα τις ορμόνες. Μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σχετικά με το ποιους βρίσκουν οι γυναίκες ελκυστικούς. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μπορεί να επηρεάζεται και το ποιοι άντρες θα αρχίσουν να νιώθουν έλξη για εκείνη, από την στιγμή που μια γυναίκα ξεκινάει τα χάπια.

Η “μετριότητα”
Οι άντρες τελικά δεν νιώθουν κεραυνοβόλο έρωτα για τα εξωτικά, πανέμορφα πρόσωπα των μοντέλων, αλλά για κάτι πιο απλό και καθημερινό. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο ένα πρόσωπο θυμίζει… οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, τόσο μεγαλύτερη η έλξη.

Οι γόνιμες ημέρες
Πιστεύεται ότι οι άντρες έχουν κάποιου είδους αίσθηση που τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη έλξη για γυναίκες που βρίσκονται στις γόνιμες ημέρες τους. Ξανά, αυτό επιβεβαιώθηκε με το ίδιο τεστ με τα μπλουζάκια.

Τα αντικείμενα που κρατάμε
Ναι, είναι περίεργο αλλά συμβαίνει. Σε μία μελέτη, οι γυναίκες που συμμετείχαν έβλεπαν φωτογραφίες με άντρες να κρατούν στο χέρι τους ποτήρια με κρύο ή ζεστό καφέ. Οι άντρες που κρατούσαν τους ζεστούς καφέδες θεωρήθηκαν από την πλειοψηφία πιο ελκυστικοί. Ή, επειδή δεν μπορούμε να κρατηθούμε, ίσως θεωρήθηκαν πιο "καυτοί".


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v