Οι τροφές που καταστρέφουν την λίμπιντο

Όλοι ξέρουμε πως είναι σημαντική η διατροφή. Αλλά όσον αφορά την ερωτική μας ζωή, ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε;
Οι τροφές που καταστρέφουν την λίμπιντο
Μάλλον καταναλώνετε τις παρακάτω τροφές τακτικά. Και, όχι, αυτό δεν ήταν κάποιου είδους υπαινιγμός. Οι παρακάτω τροφές είναι πραγματικά πολύ συνηθισμένες, καθημερινές για πολλούς ανθρώπους—και μπορούν να μας καταστρέψουν την ερωτική διάθεση. Ας ρίξουμε μια ματιά, και… ας κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στην διατροφή μας, υποθέτουμε;

Τυρί
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν το τυρί, και σε αυτούς τους ανθρώπους ευχόμαστε να περνάνε υπέροχα με τους έντονους οργασμούς τους. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε τυρί, οι επιλογές μας είναι οι εξής: είτε θα δώσουμε κάτι παραπάνω για οργανικό τυρί, που δεν θα περιέχει τις επιπλέον ορμόνες που μπλέκονται με τις δικές μας, είτε θα διαλέξουμε κατσικίσιο τυρί, που έχει διαφορετική σύνθεση.

Σόγια
Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα προϊόντα σόγιας είναι πως πολλά από αυτά είναι γενετικά μεταλλαγμένα. Αυτό σημαίνει πως επιδρούν με πολύ παράξενο τρόπο στις ορμόνες μας—υπολογίζεται πως μπορεί να ρίξουν τα επίπεδα σπέρματος μέχρι και 40%.

Αλκοόλ
Ένα ποτήρι είναι καλό. Δύο ποτήρια σε χαλαρώνουν. Οτιδήποτε παραπάνω επιβραδύνει την παραγωγή υγρών, κάνοντας το σεξ για τις γυναίκες επίπονο, και στους άντρες… όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στους άντρες όταν έχουν πιεί λίγο παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα λέγαμε πως ένας καλός γενικός κανόνας θα ήταν να κάνετε σεξ νηφάλιοι. Είναι πολύ καλύτερο.

Αναψυκτικά διαίτης
Ξέρουμε πως γενικά τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι καλά για την υγεία μας, αλλά δεν ξέραμε ότι τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται – και ειδικά η ασπαρτάμη – σκοτώνουν τα επίπεδα σεροτονίνης μας, η οποία σχετίζεται ευθέως με την λίμπιντό μας.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Σενάριο πολύ γνωστό: Μόλις έχεις φάει ένα τεράστιο μπολ με μακαρόνια (με έξτρα τυρι!) και μετά νιώθεις πως δεν μπορείς να σηκωθείς απ’ την καρέκλα, γιατί έχεις μεταμορφωθεί στον Γκοτζίλα, αλλά στην λιγότερο τρομακτική εκδοχή του; Ναι, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι ό,τι χειρότερο για τα επίπεδα ενέργειάς μας, και χωρίς ενέργεια, κανείς δεν μπορεί να κάνει (καλό) σεξ. Επίσης, στους άντρες, ρίχνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ποπ κορν μικροκυμάτων
Τα ποπ κορν δεν φταίνε σε τίποτα, είναι ένας άγγελος ανάμεσα στα υπόλοιπα σνακ. Ο δαίμονας, όμως, είναι τα χημικά που βρίσκονται στην σακούλα τους, τα οποία περνάνε στο ποπ κορν μέσα στον φούρνο. Αγοράστε καλαμπόκι και φτιάξτε τα μόνοι σας στην κατσαρόλα. Και χωρίς πολύ αλάτι ή βούτυρο!

Ζάχαρη
Η ζάχαρη, που βρίσκεται παντού, σαν ένας διατροφικός μπαμπούλας, είναι κι αυτή ένας κενός υδατάνθρακας που μας σκοτώνει κάθε ίχνος ενέργειας (και κινήτρου να κάνουμε οτιδήποτε). Αν ελαττώσετε την ζάχαρη όσο περισσότερο μπορείτε, σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας θα λειτουργεί καλύτερα—από κάθε πιθανή άποψη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v