Πώς καταλήγουν οι φίλοι με προνόμια;

Μια νέα έρευνα μελέτησε τι συμβαίνει στους περισσότερους “φίλους με προνόμια”, και τα αποτελέσματα μας έβαλαν σε σκέψεις…
Πώς καταλήγουν οι φίλοι με προνόμια;
Πολλοί άνθρωποι θα σε προειδοποιήσουν να μην μπλεχτείς σε κατάσταση “φιλίας με προνόμια”, αυτό δηλαδή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι – για οποιονδήποτε λόγο – δεν θέλουν μόνιμη δέσμευση. Θα σου πουν ότι κάποιος από τους δυο σας θα καταλήξει να πληγώνεται, και μία πρόσφατη μελέτη προσπάθησε να διαπιστώσει αν όντως συμβαίνει αυτό.

191 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα, συμπληρώνοντας δύο ερωτηματολόγια, με διαφορά ενός χρόνου. Οι συμμετέχοντες ήταν κατά 70% γυναίκες, 74% λευκές και 72% ετεροφυλόφιλες. Κάθε άτομο που συμμετείχε γνώριζε τον σεξουαλικό του “φίλο” για περίπου τρία χρόνια κατά μέσο όρο πριν την έναρξη της μελέτης.

Στην πρώτη φάση της έρευνας, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα ήθελαν να αποκτήσουν από αυτού του είδους την χαλαρή σχέση, πόσο ικανοποιημένοι ήταν, και πόσο καλά επικοινωνούν με το άλλο άτομο σχετικά με τα όρια που υπάρχουν μεταξύ τους. Έπειτα από έναν χρόνο, η μελέτη επικεντρώθηκε στις αλλαγές που προέκυψαν μέσα σ’ αυτές τις σχέσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, το 25% παρέμειναν φίλοι με προνόμια, το 15% εξέλιξαν την σχέση τους σε ρομαντικό δεσμό, 28% έμειναν πλατωνικοί φίλοι, ενώ το 31% έκοψαν κάθε επαφή. Και από τους συμμετέχοντες που είχαν πει ότι θα ήθελαν να προχωρήσουν την σχέση στο επόμενο, μονογαμικό επίπεδο, μόνο το 15% πήραν αυτό που ήθελαν.

Τι σκέφτεστε εσείς για αυτά τα αποτελέσματα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v