Πόσο φυσιολογικές είναι οι φαντασιώσεις σου;

Νέα μελέτη χώρισε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις σε κατηγορίες, και ξέρουμε ποιες θεωρούνται φυσιολογικές.
Πόσο φυσιολογικές είναι οι φαντασιώσεις σου;
Πόσο φυσιολογικές είναι οι φαντασιώσεις σας;

Επιστήμονες από το Κεμπέκ εξέτασαν τις απαντήσεις 1.517 ενηλίκων, ρωτώντας τους για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις. Οι 799 άντρες και 718 γυναίκες που συμμετείχαν “βαθμολόγησαν” 55 διαφορετικές φαντασιώσεις από το 1 ως το 7 (με το 1 να δηλώνει κάθετη διαφωνία και το 7 απόλυτη συμφωνία). Υπήρχαν φαντασιώσεις που θεωρούνται φυσιολογικές (“Έχω φαντασιωθεί να κάνω σεξ με ένα άγνωστο άτομο”) μέχρι και πιο… περίεργες (“Έχω φαντασιωθεί να κάνω σεξ με κάποιο ζώο”). Αν η απόλυτη φαντασίωση των συμμετεχόντων δεν υπήρχε στην λίστα, τους ζητήθηκε να την περιγράψουν με λεπτομέρειες.

Οι απαντήσεις έδειξαν μερικά ενδιαφέροντα (αν και όχι αναγκαστικά πρωτότυπα) αποτελέσματα. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άντρες φαντασιώνονταν κάτι σχετικό με το να δέχονται στοματικό σεξ, ενώ πολλές από τις γυναίκες ήθελαν κάποιος να κυριαρχήσει πάνω τους στο κρεβάτι. Στο τέλος, οι φαντασιώσεις χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: σπάνιες, ασυνήθιστες και κοινές.

Σπάνιες (2,3%): σεξ με ζώα ή/και παιδιά
Ασυνήθιστες (15,9%): παιχνίδια με ούρα, cross-dressing, βίαιο σεξ και σεξ με ιερόδουλο
Κοινές (50-84,1%): Φαντασιώσεις με στοματικό σεξ, ομαδικό σεξ και σεξ σε μια ρομαντική τοποθεσία

Αυτό που θέλουν να κάνουν έπειτα οι επιστήμονες είναι να ερευνήσουν τις νευρολογικές αιτίες που μπορεί να δημιουργήσουν τις φαντασιώσεις στην κατηγορία των σπάνιων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v