Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εξαφανιστούν

Τι επίδραση έχει στο σεξ η σοκολάτα καιι στο σπέρμα ο ανανάς; Και πόσες θερμίδες καίμε με το σεξ; Πάμε να διαλύσουμε μερικούς γελοίους μύθους…
Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εξαφανιστούν
Μιλάμε για το σεξ, διαβάζουμε για το σεξ, κάνουμε σεξ… Ποιος θα το περίμενε όμως ότι εξακολουθούμε ακόμα να πιστεύουμε και να αναπαράγουμε τόσες λανθασμένες πληροφορίες για το σεξ; Ορίστε μερικοί απαράδεκτοι μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε αμέσως.

*Το μέγεθος του παπουτσιού, ή του χεριού, ή των αυτιών δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του πέους. Είναι εντελώς διαφορετικά όργανα του σώματος, άρα σταματήστε να τα κοιτάζετε επίμονα για να πάρετε πληροφορίες. Επιπλέον…

*…δεν έχει νόημα να βλέπετε το φούσκωμα του παντελονιού ενός άντρα για να κρίνετε το μέγεθός του. Συνήθως είναι άσχετο με το μήκος του πέους σε στύση.

*Έπειτα από πολλές, πολλές μελέτες, οι ειδικοί συμφωνούν: τα “αφροδισιακά” τρόφιμα δεν επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία ή την απόδοση. Μπορείτε να σταματήσετε λοιπόν τα κοκτέιλ στρείδια-σοκολάτα-μέλι-και-καρύδια.

*Μπορείτε, επίσης, να σταματήσετε να τρώτε ανανά. Ή μάλλον όχι, συνεχίστε να τρώτε ανανά, επειδή ο ανανάς είναι σούπερ υγιεινός και νόστιμος, αλλά μην τον τρώτε ελπίζοντας το σπέρμα σας να έχει καλύτερη γεύση.

*Άλλες, πάλι, μελέτες απέδειξαν πως όχι, τα άτομα που γουστάρουν παιχνίδια κυριαρχίας και σαδομαζοχισμό όχι μόνο δεν έχουν τραυματική παιδική ηλικία και μια ολόκληρη λίστα με νευρώσεις, αλλά κατά βάση είναι περισσότερο σταθεροί ψυχολογικά από όσους προτιμούν το vanilla σεξ.

*Δύο προφυλακτικά = μεγαλύτερη ασφάλεια; Όχι. Δύο προφυλακτικά σημαίνει περιττή τριβή, και περιττή τριβή σημαίνει σπασμένα προφυλακτικά, που με την σειρά του σημαίνει οι εννιά κύκλοι της Κόλασης του Δάντη.

*Πάμε και ένα για όλους τους άντρες που δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί το γυναικείο σώμα: Το αιδοίο της γυναίκας δεν πρόκειται να “ξεχειλώσει” επειδή κάνει πολύ σεξ. Βγαίνουν μωρά από εκεί μέσα, για όνομα του Θεού, πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει ένα πέος;

*Το σεξ είναι γυμναστική, αλλά δεν είναι η γυμναστική. Βασικά, το σεξ καίει κατά μέσο όρο 21 θερμίδες, που εξακολουθεί να είναι καλύτερο απ’ το να βλέπεις τηλεόραση, αλλά μην περιμένετε να γίνετε “φέτες” επειδή το κάνετε συνέχεια.

*Οι γέροι δεν κάνουν σεξ; Όσο κι αν δεν σας αρέσει να έχετε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας, πολλά ζευγάρια δεν σταματούν να απολαμβάνουν το σεξ μέχρι και τα βαθιά γεράματα, κι αυτό είναι μάλιστα σημάδι καλής ψυχικής και σωματικής υγείας. Επειδή τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

*Δεν έχουν όλα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα συμπτώματα. Η γονόρροια, ο έρπητας και τα χλαμύδια είναι από τις ασθένειες που συνήθως δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα. Χρησιμοποιείτε προφυλάξεις και κάντε τακτικά εξετάσεις!

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v