Σοκ στον κόσμο του πορνό: Βιαστής ο James Deen;

Από golden boy της βιομηχανίας πορνό, κατηγορούμενος για βιασμό: Γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με τον James Deen;
Σοκ στον κόσμο του πορνό: Βιαστής ο James Deen;
Ο πασίγνωστος πορνοστάρ James Deen, που κατόρθωσε μέσα στην πολυετή του καριέρα να γίνει το golden boy της βιομηχανίας πορνό λόγω της αντισυμβατικής του (για ηθοποιό πορνό) εμφάνισης, αλλά και για τις ιδιαίτερα θετικές του απόψεις πάνω στην συναίνεση, τον σεβασμό και τον φεμινισμό βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκάνδαλο που μπορεί να καταστρέψει την καριέρα του, όταν κατηγορήθηκε από την διάσημη πορνοστάρ Stoya, με την οποία είχε σχέση, για βιασμό.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, η Stoya κατηγόρησε τον πορνοστάρ ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του, ακόμα κι όταν τον παρακάλεσε να σταματήσει, ακόμα και όταν χρησιμοποίησε την συνηθισμένη λέξη ασφαλείας που είχαν συμφωνήσει. Η αντίδραση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα έντονη, με το hashtag #SolidarityWithStoya να γίνεται trending στο Twitter. Και ακολούθησαν άλλες δύο γνωστές πορνοστάρ, οι οποίες κατηγόρησαν τον James Deen για κακοποίηση.

Προς το παρόν, ο δημοφιλής performer δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις, εκτός από τρεις δημοσιεύσεις στο Twitter του, στις οποίες δηλώνει αθώος, και πως σέβεται τις γυναίκες και τα όριά τους. Δεν άργησαν, όμως, οι επιπτώσεις στην καριέρα του. Το online περιοδικό The Frisky, στο οποίο ο Deen διατηρούσε στήλη συμβουλών, έκοψε μέσω επίσημης δήλωσης κάθε συνεργασία μαζί του, λιγότερο από 24 ώρες μετά την αρχική μαρτυρία της Stoya. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Project Consent, που προσπαθεί να καταπολεμήσει την κουλτούρα του βιασμού και σκόπευε να συνεργαστεί με τον Deen για την δημιουργία ταινιών εκπαιδευτικού περιεχομένου σχετικά με την συναίνεση επίσης διέκοψε την συνεργασία μαζί του.

Επιπλέον, η μεγάλη εταιρία παραγωγής πορνογραφικών ταινιών Kink.com σταμάτησε αμέσως να συνεργάζεται με τον σταρ, δηλώνοντας πως οι έννοιες του σεβασμού και της συναίνεσης είναι ιερές. Τέλος, ο ίδιος ο Deen παραιτήθηκε από την θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του Adult Performer Advocacy Committee, ενός οργανισμού με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των ηθοποιών πορνογραφικών ταινιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v