Οι 11 πιο σοκαριστικές ερωτικές σκηνές

Μια ερωτική σκηνή μπορεί να απογειώσει μια ταινία… ή να την κάνει διάσημη για όλους τους λάθος λόγους, όπως στις παρακάτω.
Οι 11 πιο σοκαριστικές ερωτικές σκηνές
Στο 2015, είναι δύσκολο να πούμε πια ότι κάτι μπορεί να μας σοκάρει εύκολα, κυρίως γιατί έχουμε δει σχεδόν τα πάντα. Πόσο μάλλον, καθώς μέχρι και η άλλοτε πουριτανική τηλεόραση έχει μπει στο παιχνίδι της πρόκλησης, βρίσκοντας όλο και πιο δημιουργικούς τρόπους να μας δείξει τα πάντα χωρίς να μας δείχνει τίποτα (με νικητή της χρονιάς τον πιλότο του How To Get Away With Murder), σπάνια θα μπούμε στον κινηματογράφο περιμένοντας να δούμε κάτι ειλικρινά εξωφρενικό.

Γι’ αυτό και οι παρακάτω ταινίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Ακόμα και τόσα χρόνια μετά, οι ερωτικές σκηνές τους βρίσκονται ακόμα στην μνήμη μας, και ίσως έχουν ακόμα την δύναμη να κάνουν το σαγόνι μας να κρεμάσει. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

Και μόνο για την πιο δημιουργική χρήση βουτύρου στην ιστορία της έβδομης τέχνης, το Τελευταίο Τανγκό έχει κερδίσει επάξια μια θέση στις ταινίες που θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε για χρόνια. Πάντως, και οι δύο ηθοποιοί δήλωσαν αργότερα πως ένιωσαν κακοποιημένοι από τον σκηνοθέτη, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, το βούτυρο δεν ξεπλένεται με τίποτα.

Pink Flamingos

Προφανώς, όταν ξεκινάς να δεις μια ταινία του Τζον Γουότερς, ξέρεις πάνω-κάτω τι πρόκειται να δεις. Κανείς, όμως, δεν ήταν προετοιμασμένος όταν έμπαινε στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το ντεμπούτο του επονομαζόμενου «Πάπα του trash». Ίσως ήταν το σεξ με guest star ένα ζωντανό κοτόπουλο. Ίσως ήταν το στοματικό σεξ από την Divine προς τον ηθοποιό που υποδυόταν τον γιο της. Το σίγουρο είναι πως το Pink Flamingos μπορεί ακόμα να προκαλέσει… έντονες αντιδράσεις.

Crash

Κανείς δεν θα περίμενε μια ευχάριστη, φιλική για την οικογένεια ταινία από τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ. Από την άλλη, κανείς δεν περίμενε να δει και ανθρώπους που βρίσκουν σεξουαλική ικανοποίηση στα τροχαία ατυχήματα, καθώς και τόσο… εναλλακτικούς τρόπους να φροντίσεις μία ανοιχτή πληγή. Οι κριτικοί δεν ήξεραν τι να πρωτοπούν, και το Crash πλέον είναι από τις πιο cult ταινίες της δεκαετίας του ’90.

Kids

Άλλο ένα σκληρό δράμα των ‘90s, το Kids ήταν η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Λάρι Κλαρκ, και είχε να κάνει με ευχάριστα θέματα όπως ο αλκοολισμός, η κατάχρηση ναρκωτικών και το AIDS – όλα στο πλαίσιο μιας παρέας εφήβων. Στην κορύφωση της ταινίας, ο κολλητός του πρωταγωνιστή βιάζει την Κλόε Σεβινύ, με την κάμερα να μην αποστρέφει το βλέμμα της ούτε για ένα δευτερόλεπτο από πάνω τους.

The Brown Bunny

Κι άλλη παρουσία της Κλόε Σεβινύ σ’ αυτήν την λίστα – δικαιολογημένα θεωρείται από τις πιο ατρόμητες (και παράξενες) ηθοποιούς της γενιάς της. Το Brown Bunny προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για δύο λόγους: ο ένας είχε να κάνει με το τεράστιο εγώ του σκηνοθέτη της, Βίνσεντ Γκάλο, και ο άλλος για ένα εντελώς αχρείαστο πλάνο στοματικού σεξ στην τελευταία σκηνή. Η καριέρα της Κλόε Σεβινύ υπέφερε πολύ άσχημα ύστερα από την προβολή της ταινίας, αλλά τουλάχιστον έληξε η σχέση της με τον αλλοπρόσαλλο σκηνοθέτη.

Μη Αναστρέψιμος

Η σκηνή που σόκαρε όλο τον κόσμο. Η Μόνικα Μπελούτσι βιάζεται για εννιά ολόκληρα λεπτά – κι αυτή είναι μία μόνο από τις σκληρές εικόνες που προσφέρει αυτό το cult πλέον δείγμα του γαλλικού εξτρεμισμού. Σίγουρα μια ταινία που δεν είναι για όλους.

9 Songs

Πιστεύεται πως στην ιστορία του mainstream κινηματογράφου, καμία άλλη ταινία δεν έχει συμπεριλάβει τόσο πολύ σεξ – και μάλιστα αληθινό. Η ταινία πρακτικά εναλλάσσει σκηνές από συναυλίες και με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι να κάνει πολύ, πολύ σεξ. Και ο θεατής βλέπει τα πάντα, και αναρωτιέται αν υπάρχει υπόθεση. (Όχι. Δεν υπάρχει καμία υπόθεση. Το 9 Songs είναι πραγματικά κακή ταινία.)

Αντίχριστος

Φαίνεται ειρωνικό να βάζουμε τον Λαρς Φον Τρίερ σ’ αυτή την λίστα και να χρησιμοποιούμε τον Αντίχριστο, έναν χρόνο μετά το παρανοϊκό του, τετράωρο Nymphomaniac, αλλά το Nymphomaniac γνωρίζαμε όλοι τι ήταν, από νωρίς. Ο Αντίχριστος μας σόκαρε καθώς παρουσίαζε μία τόσο μηδενιστική και μισανθρωπική εικόνα για το σεξ. Στην πρώτη κιόλας σκηνή του έργου, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι κάνει σεξ μέσα στο ντους, όσο το μωρό τους, χωρίς καμία επίβλεψη, σκαρφαλώνει στο παράθυρο και πέφτει στον δρόμο. Ας μην μιλήσουμε για το τι συμβαίνει στο τέλος της ταινίας.
 
Tiny Furniture

Πριν αρχίσει να σπάει κάθε πιθανό ταμπού για το σεξ σε εβδομαδιαία βάση, με το Girls του ΗΒΟ, η Λίνα Ντάναμ έκανε αυτή την μικρή ταινία, στην οποία μια φοιτήτρια που μόλις πήρε πτυχίο γυρνάει στο πατρικό της και έχει να αντιμετωπίσει την ψυχρή της οικογένεια, όπως και το ζοφερό επαγγελματικό της μέλλον. Και καταλήγει μέσα σ’ έναν σωλήνα, στην άκρη του δρόμου, να κάνει το πιο άβολο σεξ του κόσμου. Συνηθισμένο; Όχι. Αλλά ο τρόπος που γυρνάει και τον ρωτάει με την απόλυτη παραίτηση στο πρόσωπό της αν έχει κάποια ασθένεια, λέει πολλά για την γενιά της σκηνοθέτιδας.

Μαύρος Κύκνος

Όλος ο κόσμος έπαθε ένα συλλογικό εγκεφαλικό μόλις είδε την απίστευτα καυτή – και ρεαλιστική – σκηνή σεξ μεταξύ της Νάταλι Πόρτμαν και της Μίλα Κούνις στο κατά τ’ άλλα αγχωτικό ψυχολογικό θρίλερ του Αρονόφσκι.

Η ζωή της Αντέλ

Κι αν ο Μαύρος Κύκνος έφερε το ρεαλιστικό λεσβιακό σεξ στην επιφάνεια, Η Ζωή της Αντέλ πήγε τα πάντα ένα βήμα παραπέρα, με εκτενείς ερωτικές σκηνές που έκαναν πολλούς κριτικούς να κατηγορήσουν πως τεντώνει επικίνδυνα τα όρια του τι μπορείς να δείξεις σε μια ταινία.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v