Καν’ το μόνος σου: Αλήθειες για τον αυνανισμό

Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Αυνανισμού πέρασε, και αποφασίσαμε να μορφωθούμε σχετικά με το δημοφιλές… άθλημα.
Καν’ το μόνος σου: Αλήθειες για τον αυνανισμό
Θα το πούμε, χωρίς καμία απολύτως ντροπή: όλοι αυνανίζονται. Και γιατί να μην το κάνουν; Είναι, άλλωστε, μία απολύτως φυσιολογική πράξη, που έχει και δική της επίσημη Παγκόσμια Ημέρα – η οποία πέρασε πρόσφατα. Έτσι, λοιπόν, πήραμε κι εμείς έμπνευση και σας παρουσιάζουμε μερικές αλήθειες για την (κατά βάθος) λατρεμένη αυτή πράξη.

1. Ο αυνανισμός δεν έχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με το σεξ
Φαίνεται πως το σώμα μας ξέρει να ξεχωρίζει οργασμό από… οργασμό, και ενώ το σεξ έχει αποδειχθεί πως έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας (από την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέχρι την προφύλαξη από καρκίνο του προστάτη), οι σόλο οργασμοί αρκούνται στο να γεμίζουν τον εγκέφαλό μας ενδορφίνες και οξυτοκίνη, που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Πώς συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει και, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν καιγόμαστε να μάθουμε.

2. Δεν υπάρχει όριο
Κάποτε υπήρχαν ένα σωρό τρομακτικοί και... μεσαιωνικοί μύθοι για τα αγόρια και τον αυνανισμό, από την ξαφνική τριχοφυΐα στις παλάμες, μέχρι και την τύφλωση. Προφανώς, όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί, όπως και η άποψη πως υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο μπορεί να αυνανίζεται κάποιος. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι όταν ο αυνανισμός μεταμορφώνεται σε κάποιου είδους ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. Αν κάποιος αυνανίζεται καθημερινά, και δεν επηρεάζεται η ζωή του, όλα καλά. Αν ο αυνανισμός καταλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος στην ζωή του που αποφεύγει το σεξ ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, μάλλον ήρθε η ώρα για μια επίσκεψη στον ψυχολόγο.

3. Ο αυνανισμός στην σχέση είναι φυσιολογικός
Και αυτό δεν αναφέρεται αποκλειστικά στους άντρες. Όταν κάποιος – που βρίσκεται σε σχέση – αυνανίζεται, δεν σημαίνει πως ο σύντροφός του δεν του αρκεί σεξουαλικά, ούτε πως δεν λαμβάνει αρκετή ικανοποίηση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αυνανισμός δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το σεξ. Πολλοί άνθρωποι τον χρησιμοποιούν σαν μέσο για να εκτονώσουν το στρες, να καθαρίσουν το κεφάλι τους ή ακόμα και για να κοιμηθούν πιο εύκολα.

4. Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει ένας άνθρωπος το σώμα του, να μάθει τι του αρέσει στο σεξ και να νιώσει πιο άνετα (και να περάσει πολύ καλύτερα) όταν βρεθεί με παρτενέρ. Πέρα από αυτά, ο αυνανισμός δεν πρέπει υποχρεωτικά να είναι "ένα στα γρήγορα" με τον εαυτό μας, ούτε είναι τόσο σημαντικό να εστιάζουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στην επίτευξη οργασμού. Όταν έχετε χρόνο στην διάθεσή σας, εξερευνήστε τον εαυτό σας… διεξοδικά!

5. Σε μεγάλες ηλικίες;
Έχει ανακαλυφθεί ότι σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει με κάποιες αλλαγές που προκαλούνται στο σώμα. Συγκεκριμένα, στο ότι ο κόλπος της γυναίκας έχει την τάση να γίνεται πιο στενός, με αποτέλεσμα το σεξ και οι εξετάσεις να γίνονται επίπονες. Ο αυνανισμός – ειδικά με ένα λιπαντικό που έχει βάση το νερό – μπορεί να προλάβει αυτή την δυσάρεστη αλλαγή, να βελτιώσει προβλήματα ξηρότητας, ακόμα και να ενισχύσει την λίμπιντο!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v