ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τοξικά σημάδια μιας σχέσης εξάρτησης

Μήπως η αλληλεξάρτησή σας έχει φτάσει σε τόσο άσχημο επίπεδο, που δεν μπορείτε να λειτουργήσετε;

Τοξικά σημάδια μιας σχέσης εξάρτησης

Είναι ωραίο να σ’ αγαπούν, και ακόμα πιο ωραίο να σε χρειάζονται. Βασικά, ας το ξανασκεφτούμε αυτό. Είναι όντως ωραίο να σε χρειάζονται; Να γνωρίζεις ότι κάποιο άτομο, ό,τι κι αν έχει κάνει, θα βρει τρόπο να σου πει ότι είναι ευθύνη σου; Και τι γίνεται όταν αυτό το άτομο είναι η σχέση σου, άρα είστε ούτως ή άλλως κομμάτι της προσωπικής ζωής ο ένας του άλλου; Μήπως βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση εξάρτησης;

Υπάρχει έντονα το συναίσθημα ότι θέλετε να σώσετε ο ένας τον άλλο
Το καταλαβαίνουμε, όλοι οι άνθρωποι κουβαλάμε μια ιστορία πίσω μας, και για κάποιους η ιστορία αυτή είναι πιο βαριά. Και αυτό είναι πάντα ενδιαφέρον. Αλλά δεν σημαίνει ότι ο σκοπός μιας σχέσης είναι να διαγραφεί αυτή η ιστορία και να βοηθήσεις ένα άτομο να γίνει καλύτερα. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Κάνετε και οι δυο σας εντελώς… χαζές “θυσίες”
Ναι, όλες οι σχέσεις απαιτούν συμβιβασμούς (και έτσι πρέπει να τους λέμε, όχι “θυσίες”, επειδή η “θυσία” είναι η πιο συναισθηματικά εκβιαστική λέξη), αλλά μερικές φορές το πράγμα παραγίνεται. Εύκολος τρόπος για να το καταλάβεις: Ανάφερε στους φίλους σου τις πιο εξτρίμ “θυσίες” που έχετε κάνει ο ένας για τον άλλο το τελευταίο τρίμηνο, και κόψε αντιδράσεις.

Δικαιολογείτε ο ένας την κακή συμπεριφορά του άλλου
Οι κακές συμπεριφορές είναι για να συμβαίνουν, να μελετώνται, να υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι κάνεις κάτι πολύ λάθος, και μετά να γίνεσαι καλύτερος. Όχι για να τις σπρώχνουμε κάτω απ’ το χαλί και να τις αγνοούμε.

Δεν περνάτε και τόσο καλά, για να είμαστε ειλικρινείς
Τα πράγματα, αντικειμενικά, δεν πάνε άσχημα. Υπάρχει μια σταθερότητα στην ζωή σας, και αυτό θα σήμαινε ότι όλα είναι εντάξει. Εσείς όμως δεν νιώθετε εντάξει. Είστε ανήσυχοι, φοβάστε συνεχώς για το μέλλον και αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι αυτό που σας λείπει. Η ελευθερία σας, ίσως;

Η σχέση σας είναι το Α και το Ω
Ό,τι και να συμβαίνει στην ζωή σας, πάντα βρίσκεται στο παρασκήνιο, επειδή όλη μέρα ασχολείστε με την σχέση σας. Είτε θα περνάτε άπειρο χρόνο μαζί, είτε θα συζητάτε για το τι κάνετε, πού βρίσκεστε, πού θα βρίσκεστε… και γενικά δεν σας βλέπει κόσμος. Και εμείς έχουμε μόνο μια ερώτηση: Δεν σας λείπουν οι φίλοι σας;

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY