ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Συμβουλές για να… έλκονται τα αντίθετα

Έλκονται τελικά τα αντίθετα; Με αυτές τις συμβουλές, έλκονται και δημιουργούν και υπέροχες σχέσεις!

Συμβουλές για να… έλκονται τα αντίθετα

Κάποτε ο κόσμος έλεγε ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Μετά το ξεπεράσαμε λίγο, και ψάχναμε να βρούμε… κλώνους μας. Μετά είδαμε ότι κι αυτό δεν είναι και τόσο ιδανικό, οπότε… ξαναγυρίσαμε στα ετερώνυμα. Που είναι φυσιολογικό να έλκονται, επειδή οι διαφορές είναι σέξι.

Επειδή, όμως, οι διαφορές μπορούν να γίνουν και προβληματικές, ας μάθουμε μερικά βασικά πραγματάκια για το πώς να κάνεις μια σχέση να δουλέψει, αν είστε και οι δύο εντελώς αντίθετα άτομα.

Αναγνωρίστε τις διαφορές σας από την αρχή
Πρέπει να είστε και οι δύο ξεκάθαροι με αυτά που θέλετε, με αυτό που είσαστε, όπως και με τις αλλαγές που δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε για χάρη μιας σχέσης. Συνεπώς, και οι δύο θα γνωρίζετε σε ποια σημεία μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, και θα είναι ακόμα πιο εύκολο να τις διαχειριστείτε μετά.

Μιλήστε ανοιχτά
Αν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας επειδή ένας από τους δύο συντρόφους δεν εκφράζεται ελεύθερα, τότε οι καυγάδες και η πίεση δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Εκφραστείτε εσείς ελεύθερα, και ο/η σύντροφός σας σιγά-σιγά θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας—σε όποιον βαθμό μπορεί.

Μιλήστε για αυτά που θέλετε
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προσδοκίες από μια σχέση. Κάποιοι θέλουν να το πάνε σοβαρά, κάποιοι άλλοι απλώς χρειάζονται λίγη συντροφιά. Συζητήστε για τις προσδοκίες σας και προσπαθήστε να βρείτε τα κοινά σας, και να πατήσετε εκεί.

Μην το παρακάνετε με τους συμβιβασμούς
Ναι, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να εντάξετε ο ένας τον άλλο στη ζωή σας, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Εξακολουθείτε να έχετε τα ενδιαφέροντά σας και τον δικό σας φιλικό κύκλο, και καμιά σχέση δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πόσο μάλλον, μια καλή σχέση θα το αναγνωρίσει αυτό, και θα σας δώσει τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεστε για τον εαυτό σας.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY