Πώς να καταλάβεις το κέρατο

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρα σημάδια σου βρήκαμε για να επιβεβαιώσεις τις υποψίες σου. (Ελπίζουμε να έκανες λάθος.)
Πώς να καταλάβεις το κέρατο
Ο φόβος της απιστίας είναι ίσως από τα πιο άσχημα πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος σε σχέση. Τώρα, γιατί να φοβάσαι ότι ο/η σύντροφός σου σε απατάει, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Μπορεί να σου έδωσε δικαιώματα. Μπορεί να είσαι ανασφαλής και να προβάλεις την ανασφάλειά σου πάνω στην σχέση σου.

Εμείς θα υποθέσουμε ότι σου έχει δώσει δικαιώματα, και θα σου δείξουμε με ποιους τρόπους μπορείς να καταλάβεις αν όντως κάτι δεν πάει καλά…

Δεν σε πλησιάζει και πολύ
Μήπως η σχέση σας έχει παγώσει τον τελευταίο καιρό; Σου μιλάει όπως παλιότερα; Έχει όρεξη για σεξ; Θα έλεγες πως νιώθεις περισσότερο σαν συγκάτοικός του, και όχι σύντροφος; Αν απάντησες θετικά σε όλα αυτά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ακόμα κι αν δεν σχετίζεται με απιστία. Πάντως, αυτό δεν είναι και απόλυτο, καθώς πολλοί άνθρωποι αντιδρούν εντελώς διαφορετικά…

Σου έχει γίνει βδέλλα
Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να καλύψουν τις… βρωμιές τους, ώστε να μην κινήσουν υποψίες, και καταλήγουν να γίνονται ακόμα πιο ύποπτοι. Αν είναι ασυνήθιστα κολλημένος πάνω σου, αν σου θυμίζει τον ενθουσιασμό που είχε τα παλιά τα χρόνια (στις αρχές της σχέσης σας, ντε), τότε αξίζει τουλάχιστον ένα σήκωμα του φρυδιού προς το μέρος του.

Αλλάζει
Φτιάχνει τα μαλλιά του αλλιώς. Ξαφνικά ενδιαφέρεται για το τι φοράει. Θέλει να κάνει γυμναστική. Ναι, μπορεί να είναι κρίση μέσης ηλικίας, αλλά μπορεί να είναι και ότι θέλει να ικανοποιεί κάποιο τρίτο άτομο, στο οποίο έχει επενδύσει.

Το έχει ξανακάνει
Και μπορεί να μην έχει ξανακάνει αναγκαστικά το κέρατο—αν και οι αμερικανοί το λένε καλύτερα από εμάς: Once a cheater, always a cheater. Ακόμα όμως κι αν η απιστία δεν υπάρχει στο μενού με τις αμαρτίες του παρελθόντος, τον έχεις πιάσει να σου λέει ψέματα.

Το έχουν κάνει και οι φίλοι του
Μελέτες λένε πως οι άνθρωποι που έχουν φίλους που απατούν τους συντρόφους τους είναι πιο πιθανό να απατήσουν κι εκείνοι. Και είναι λογικό. Όταν κάτι συμβαίνει συχνά στον κύκλο σου, το αντιμετωπίζεις ως φυσιολογικό, και ως λιγότερο σοβαρό απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Δεν ξεκολλάει απ’ το κινητό του
Μπορεί να διαβάζει τις ειδήσεις. Οι ειδήσεις τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πιο εθιστικές (και μίζερες) κι απ’ την πρέζα, οπότε ο λόγος που όλη την ώρα είναι σκυμμένος πάνω από το κινητό του είναι αυτός. Σίγουρα θα είναι αυτός. Και δεν σε αφήνει να κοιτάξεις, επειδή δεν θέλει να πανικοβληθείς. Προσπαθεί να σε προστατεύσει, κι εσύ φοβάσαι ότι σε κερατώνει…*

*Διευκρίνιση, αυτό ήταν σαρκαστικό. Κανένας άνθρωπος δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη μυστικοπαθής με το κινητό του χωρίς να κρύβει κάτι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v