Τι λένε και τι εννοούν οι γυναίκες

«Τι έχεις;» – «Τίποτα». Και άλλα βασικά που θα έπρεπε να έχεις μάθει, αλλά επειδή είσαι ντιπ για ντιπ, σου φτιάξαμε ένα γλωσσάρι.
Τι λένε και τι εννοούν οι γυναίκες
Τι λέει: «Τίποτα»
(Σε απάντηση στην ηλίθια ερώτηση «τι έχεις;»)
Τι εννοεί: «Ξέρεις πάρα πολύ καλά τι έχω, γιατί έκανες κάτι θεμελιωδώς ηλίθιο, που θα έπρεπε να ξέρεις ότι θα με πειράξει, και ναι με πείραξε, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω τα αυτονόητα. Θα σου κρατήσω μούτρα μέχρι να ζητήσεις συγνώμη, γιατί ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΩ».

Τι λέει: «Κάνε ό,τι θες»
Τι εννοεί: «Διαφωνώ τόσο πολύ με αυτό που θέλεις να κάνεις, που δεν ξέρω από πού να αρχίσω να επιχειρηματολογώ. Αλλά έτσι κι αλλιώς πάντα τέτοιος ήσουν, μια ζωή του κεφαλιού σου κάνεις, μη μας πεις ότι σε καταπιέζουμε κιόλας. Ελπίζω να σου έρθει κάποιου είδους επιφοίτηση τελευταία στιγμή και να μην την κάνεις τη βλακεία που σκέφτεσαι. Στο μεταξύ (θα κάνω ότι) αδιαφορώ».

Τι λέει: «Δε φταις εσύ, εγώ φταίω»
Τι εννοεί: «Φταίω που δεν άκουσα τη μάνα μου που καλά μου τα ‘λεγε πως είσαι τέτοιος, φταίω που σε ανέχομαι και δεν έχω σηκωθεί να τα βροντήξω όλα και να φύγω, γ*μώ την Πατριαρχία που μας μεγάλωσε καλά κορίτσια που χαμογελάνε και το βουλώνουν».

Τι λέει: «Μ’ αρέσεις πολύ, αλλά…»
Τι εννοεί: «Δε μ’ αρέσεις πολύ, και πρέπει να βρω έναν τρόπο να σου το πω χωρίς να σε στεναχωρήσω».

Τι λέει: «Καλά»
Τι εννοεί: «Είναι δυνατόν μετά από πέντε χιλιάδες χρόνια πολιτισμού να μην έχεις καταλάβει ότι ένα σκέτο ‘καλά’ δείχνει δυσφορία; Αν συμφωνούσα δεν θα έλεγα, ας πούμε, «τέλεια», «έγινε», «σούπερ», «φοβερή ιδέα»; Ότι τι, το ‘καλά’ είναι η αγαπημένη μου λέξη; Είσαι καθόλου σοβαρός; Καλά, δεν ασχολούμαι άλλο».

Τι λέει: «Πρέπει να μιλήσουμε»
Τι εννοεί: «Εγώ πρέπει να μιλήσω. Εσύ πρέπει να ακούσεις».

Τι λέει: «Όχι, δε με πείραξε»
Τι εννοεί: «Φυσικά και με πείραξε –αν δε με είχε πειράξει δεν θα είχα απαντήσει έτσι κοφτά, θα υπήρχαν επιχειρήματα, χαμόγελα, αστειάκια, μη λέμε πάλι τα αυτονόητα, κουράζομαι. Απλώς δεν θέλω να ξεκινήσω καυγά, ή να παραδεχτώ ότι με πείραξε, γιατί είμαι υπεράνω. Άσε που δε φταις εσύ, εγώ φταίω (που σε ανέχομαι κλπ, βλέπε παραπάνω)».

Τι λέει: «Θα δούμε».
Τι εννοεί: «Σε καμία των περιπτώσεων».

Τι λέει: «Ωραία αυτή η γκόμενα, ε;»
Τι εννοεί: «Δεν μπορεί, ρώτα-ρώτα, κάποια στιγμή θα το χαμπαριάσουν ότι η μόνη σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ‘εσύ είσαι πιο ωραία’. Και η ανθρωπότητα θα σωθεί από τα μισά της προβλήματα».

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v