Τι να μην κάνεις αφού σε κερατώσει

Συνέβη το κακό. Θέλεις να αντιδράσεις. Αλλά καλό θα ήταν να πάρεις μια ανάσα, γιατί μερικά λάθη θα κάνουν την κατάσταση χειρότερη.
Τι να μην κάνεις αφού σε κερατώσει
Η απιστία είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μία σχέση, γι’ αυτό και αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο φόβο των δεσμευμένων. Δεν τους δίνουμε και άδικο—αν συμβεί το κακό και το μάθεις, δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Η πρώτη σου σκέψη είναι να σπάσεις κάτι. Μετά να κλάψεις. Μετά και τα δύο ταυτόχρονα.

Και όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Όλοι τα σκέφτονται. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να το σκεφτείς λίγο παραπάνω πριν τα κάνεις. Επειδή εγγυημένα θα κάνουν τα πράγματα πολύ, πολύ χειρότερα.

Μην κάνει σαν να μη συνέβη
Μπορεί να σου περάσει απ’ το μυαλό. Αν το αγνοήσεις, δεν θα σε πονάει τόσο. Κι όμως, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σιγοβράζει μέσα σου όλη η πικρία και η περιφρόνηση για τον σύντροφό σου, ενώ στο μυαλό του, κάλλιστα μπορεί να το μεταφράσει ως ελεύθερο πάσο για να το ξανακάνει.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου
Είναι πάρα πολύ πιθανό, αν αρχίσετε να μιλάτε για την απιστία, να προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο πάνω σου. Και, αν αισθάνεσαι χάλια εκείνη τη στιγμή, είναι πολύ πιθανό να τον πιστέψεις. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως για κάθε τι που επηρεάζει μια σχέση, ευθύνονται και οι δύο σύντροφοι. Ναι, ας πούμε, μπορεί εσύ να απομακρύνθηκες λίγο τελευταία, αλλά εκείνος έκανε κάτι για να προσπαθήσει να σε πλησιάσει; Ποτέ δεν φταις μόνο εσύ.

Μην προσπαθήσεις να τον εκδικηθείς
Αλήθεια; Πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις; Να πέσεις στο επίπεδό του; Καλύτερα να τον χωρίσεις επιτόπου, και μετά να κάνεις σεξ με όποιον θες. Δεν είστε αντίπαλοι. Είστε σύντροφοι—ακόμα κι αν ένα τρίτο άτομο μπήκε ανάμεσά σας.

Μην χρησιμοποιείς την απιστία ως όπλο σε μελλοντικούς καυγάδες
Επειδή αυτό είναι απλά μικροπρεπές.

Μην το κάνεις βούκινο
Μπορεί για μια στιγμή να σου φανεί ότι το να γράψεις ένα ποστ στο Facebook ή να αρχίσεις να λες σε όλους με τι άπιστο κάθαρμα έφαγες τα καλύτερά σου χρόνια είναι η καλύτερη μορφή δικαίωσης. Στην πραγματικότητα, κουτσομπολεύεις. Και ανοίγεις το σπίτι σου στον κάθε άγνωστο. Οι κολλητοί σου – τα μόνα άτομα, δηλαδή, που θα σε στηρίξουν ουσιαστικά – αρκούν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v