Αν κάνεις τα παρακάτω, του έχεις γίνει βδέλλα

Για το καλό της σχέσης σου (και της ψυχικής υγείας και των δυο σας), σταμάτα!
Αν κάνεις τα παρακάτω, του έχεις γίνει βδέλλα
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαχυτικοί με τα συναισθήματά τους. Και μετά υπάρχουν άνθρωποι που το παρακάνουν λίγο. Ναι, δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όταν ο έρωτας της ζωής μας βρίσκεται ένα τηλεφώνημα μακριά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα όριά τους.

Μήπως φοβάσαι κι εσύ ότι τον πιέζεις; Διάβασε παρακάτω, και θα αποφασίσεις…

Για κάθε δικό του μήνυμα, εσύ στέλνεις τρία
Ναι, είναι ενοχλητικό να περιμένεις αρκετή ώρα να σου απαντήσει. Και ίσως να έχεις περισσότερα να πεις. Αλλά δεν γίνεται ο σύντροφός σου να είναι διαθέσιμος όλη μέρα, κάθε μέρα. Αν δεν σου απάντησε στο πρώτο μήνυμα, το να του στείλεις άλλο ένα (και μετά άλλο ένα) δεν θα οδηγήσει πουθενά… εκτός από σπασμένα νεύρα.

Θες να περνάτε όλη τη μέρα μαζί
Καταρχάς θα βαρεθείτε. Έπειτα, το πιο σημαντικό πράγμα για να μείνει μια σχέση ζωντανή είναι να έχουν και οι δύο σύντροφοι την προσωπική τους ζωή, να μην χάσουν τον εαυτό τους μέσα στην σχέση. Αν περνάτε μαζί όλη την ημέρα, τότε σύντομα θα έχετε σιχαθεί ο ένας τον άλλο…

Θες συνέχεια να μιλήσεις για την σχέση σας
…Γιατί, όμως; Νιώθεις ανασφάλεια; Αν ναι, τότε χρειάζεται να κάνετε μια μεγάλη κουβέντα, με ειλικρίνεια και ψυχραιμία. Αν, όμως, το κάνεις επειδή θέλεις συνέχεια να ακούς πόσο σε αγαπάει, και πως δεν θα σε πλήγωνε ποτέ, απλά τον κουράζεις. Όλη η ουσία σε μια καλή σχέση είναι να βρεις ένα άτομο που να νιώθεις μαζί του τόσο άνετα, που η σιωπή να μην σε ενοχλεί.

Ενοχλείσαι όταν περνάει χρόνο με τους φίλους του
Ξανά, θα σε ρωτήσουμε γιατί; Σε ενοχλεί που δεν είναι μαζί σου συνέχεια; (Αν ναι, διάβασε ξανά παραπάνω.) Φοβάσαι ότι σου λέει ψέματα και ότι αυτή τη στιγμή σε απατάει; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσεις, επειδή η ανασφάλειά σου δεν σου επιτρέπει να ευχαριστηθείς την σχέση σου. Δεν μπορείς όμως να ξεσπάς πάνω του.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v