Πώς να επικοινωνείς καλύτερα μαζί του

Επειδή η σωστή επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα μιας πετυχημένης σχέσης, άφησέ μας να σε βοηθήσουμε!
Πώς να επικοινωνείς καλύτερα μαζί του
Νιώθεις ότι υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας στην σχέση σου; Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τον σύντροφό σου, ή ότι εκείνος δυσκολεύεται να καταλάβει εσένα; Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Συμβαίνει σε πάρα πολλά ζευγάρια. Τα κακά νέα είναι ότι αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί σύντομα, η σχέση σας βρίσκεται σε μπελάδες.

Η σωστή επικοινωνία είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια σχέση να επιβιώσει και να πετύχει, και αν δεν προσπαθήσετε και οι δυο σας, τότε δύσκολα τα πράγματα. Κι επειδή θέλουμε να είστε ευτυχισμένοι, ορίστε μερικές απλές συμβουλές, για καλύτερη επικοινωνία.

*Μην ξεχνάς ότι το να ακούς τον σύντροφό σου σημαίνει ότι τον αγαπάς.
*Αντί να γκρινιάζεις επειδή δεν σε ακούει, προσπάθησε να ακούσεις εσύ, και να δώσεις το καλό παράδειγμα.
*Μια καλή ιδέα είναι να έχετε μια σίγουρη ώρα κάθε εβδομάδα, που θα μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα για πράγματα που σας απασχολούν. Είναι μια καλή αρχή για να επικοινωνείτε περισσότερο.

*Μην επιτρέπετε σε άλλους να σας διακόπτουν όταν συζητάτε για την σχέση σας.
*Μια πολύ σοφή κουβέντα λέει πως όσο πιο ήσυχος είσαι, τόσο καλύτερα ακούς.
*Όταν μιλάτε, μακριά τα κινητά.

*Μην ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος. Πρέπει να κοιτιέστε στα μάτια όταν μιλάτε.
*Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να καταλάβει αμέσως αυτό που θέλετε να του πείτε, κάντε υπομονή. Δεν θα καταφέρετε τίποτα με το να νευριάζετε.

*Μην. Διακόπτετε. Ο ένας. Τον άλλο.
*Αν δεν καταλάβατε κάτι, δεν είναι ντροπή να ζητήσετε περισσότερες εξηγήσεις. Πόσο μάλλον, σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε και θέλετε να λύσετε το πρόβλημα.
*Μην προτρέχετε και μην βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να έχετε όλες τις πληροφορίες.

*Το να τελειώνετε ο ένας τις προτάσεις του άλλου, θα ήταν ρομαντικό μόνο σε ταινία του Χόλιγουντ. Στην αληθινή ζωή είναι έλλειψη σεβασμού.
*Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Προσπαθήστε να επαναλάβετε με δικά σας λόγια αυτά που σας λέει ο σύντροφός σας—και αν έχετε καταλάβει κάτι λάθος, του δίνετε την ευκαιρία να σας διορθώσει, και να σας εξηγήσει ξανά πώς νιώθει.

*Μην ξεχνάτε ποτέ πως πρέπει να δείχνουμε ευγνωμοσύνη στους συντρόφους μας. Ναι, ακόμα και για τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα. Αυτά είναι που στο τέλος θα κρίνουν τα πάντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v