Πώς να δείξεις ευγνωμοσύνη στην σχέση σου

Επειδή αν δεν υπάρχει ευγνωμοσύνη, αυτή η σχέση δεν πρόκειται να πάει πουθενά…
Πώς να δείξεις ευγνωμοσύνη στην σχέση σου
Δεν είναι δύσκολο να δείξεις στον σύντροφό σου ότι τον εκτιμάς. Στην θεωρία, μάλιστα, ακούγεται πανεύκολο. Επειδή είναι.

Γιατί όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν το εφαρμόζουμε; Γιατί τόσες πολλές σχέσεις καταστρέφονται καθημερινά, απλά και μόνο επειδή οι δύο σύντροφοι έπαιρναν όλες εκείνες τις μικρές, καθημερινές στιγμές για δεδομένες, και σιγά-σιγά απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλον;

Κι επειδή δεν θέλουμε να δούμε την σχέση σου να τελειώνει έτσι άδοξα, με αυτούς τους τρόπους θα μπορέσεις να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο εκτιμάς την παρουσία του στην ζωή σου…

*Θυμηθείτε πως η λέξη “ευχαριστώ” δεν λέγεται μόνο όταν κάποιος σου χαρίσει κάτι ή σου σώσει την ζωή. Μπορείς να τον ευχαριστήσεις ακόμα κι αν σου δώσει το αλάτι από την άλλη πλευρά του τραπεζιού. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

*Κάντε χαριτωμένα κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον. Είναι τέλεια για να σας φτιάξουν την διάθεση, αλλά και για να επιβεβαιώνετε καθημερινά ο ένας στον άλλο πόσο αγαπιέστε.

*Κάνε κάτι απρόβλεπτο, αλλά σημαντικό. Για παράδειγμα, αν το πρωί το πρόγραμμά σας είναι χαώδες, μπορείς να φροντίσεις να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα, για να ετοιμάσεις πρωινό (ή να το παραγγείλεις). Αν κάποιος από τους δυο σας δεν δουλεύει, άρα αναγκαστικά έχει φορτωθεί περισσότερες δουλειές στο σπίτι, απάλλαξέ τον από τα καθήκοντά του για ένα σαββατοκύριακο. Αυτές οι κινήσεις είναι τόσο μικρές και απλές, αλλά θα στείλουν ένα πολύ μεγάλο μήνυμα.

*Προσπάθησε να δουλέψεις εκείνα τα πραγματάκια που ενοχλούν τον σύντροφό σου. Ναι, εκείνα που υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις, και απλά τα αγνοούμε μέχρι να αρχίσουν να ακούγονται στους καυγάδες. Και τις περισσότερες φορές είναι πράγματα τόσο χαζά, που δεν πρόκειται να κουραστείς. Είναι, ας πούμε, τόσο μεγάλο πρόβλημα να πρέπει να πλένεις το πιάτο σου αφού το χρησιμοποιήσεις; Ή να μην τρως τα νύχια σου; Αν δείξεις ότι θες να δουλέψεις πάνω σε αυτά τα μικρά προβληματάκια, δίνεις στον σύντροφό σου να καταλάβει ότι τον σέβεσαι, και πως θες αυτή η σχέση να κρατήσει.

*Και αφήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος. Επειδή, δυστυχώς, δεν το λέμε όσο πρέπει… Μην ξεχνάς να λες “Σ’ αγαπώ”…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v