Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε δυσλειτουργική σχέση

Μήπως η σχέση σου έχει σταματήσει να είναι λειτουργική, και απλά δεν αφήνετε και οι δυο σας τον εαυτό σας να είναι ελεύθερος;
Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε δυσλειτουργική σχέση
Οι δυσλειτουργικές σχέσεις μπορεί να αποτελούν πολύ διασκεδαστικό θέαμα όταν βλέπουμε κάποια σειρά ή κάποιο reality, αλλά στην αληθινή ζωή μπορούν να πονέσουν περισσότερο από κάθε τι. Είναι εκείνες οι σχέσεις που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει πριν πολύ καιρό, αλλά για κάποιον λόγο εξακολουθείτε να το παλεύετε, να μένετε μαζί, και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να είναι ελεύθερος.

Και αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι αυτή η κατάσταση δεν προχωράει άλλο…

Όταν είστε καλά, είστε καλά…
…και όταν είστε άσχημα, τα πράγματα γίνονται αληθινά άσχημα. Τσακωμοί, φωνές, απειλές και κάθε τι κακό, σε μια μεγάλη συναισθηματική έκρηξη. Και μετά μαζεύετε τα κομμάτια σας, υπόσχεστε και οι δύο να φέρεστε καλύτερα, αλλά ξέρετε πως δεν υπάρχει σωτηρία.

Μαλώνετε πολύ
Πολύ περισσότερο από το φυσιολογικό, δηλαδή. Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν και έχουν στιγμές έντασης, αλλά αν έχετε φτάσει στο σημείο η σχέση σας να είναι ένας παρατεταμένος καυγάς, με μερικά διαλείμματα για κλάματα και σεξ, έχετε χάσει την μπάλα.

Φέρεστε και οι δυο σας χειριστικά
Αν θέλετε να κερδίσετε έναν καυγά, δεν είστε υπεράνω της συναισθηματικής βίας. Εκβιάζετε, απειλείτε, κάνετε δηλώσεις που ξεφεύγουν από κάθε λογική, με μοναδικό σκοπό να αποκτήσετε για λίγο τα ηνία της σχέσης.

Γκρινιάζετε με την παραμικρή αφορμή
Έχετε μέσα σας τόση καταπιεσμένη οργή για τον/την σύντροφό σας, που ο μόνος τρόπος να την εκφράσετε είναι να πιάνεστε από το παραμικρό, και να το μετατρέπετε σε καυγά. Αλήθεια, τώρα, ήταν τα πιάτα στον νεροχύτη τόσο ενοχλητικά;

Οι φίλοι σας ανησυχούν
Επειδή ένας εξωτερικός παρατηρητής, μερικές φορές, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δεις τα πράγματα από την σωστή πλευρά. Και οι φίλοι σας θέλουν το καλό σας.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη
Ζηλεύετε. Νιώθετε την ανάγκη να ελέγξετε ο ένας τον άλλον, απλά και μόνο επειδή ποτέ δεν είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει μέσα στην σχέση σας. Πιστεύετε ότι ο έλεγχος θα φέρει τα πράγματα πίσω στο φυσιολογικό, αλλά στην πραγματικότητα θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο ρήγμα ανάμεσά σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v