Πεθερά: Πώς να παραμείνεις Ζεν

Επειδή η σχέση με την πεθερά σου είναι πολύπλοκη, αλλά πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.
Πεθερά: Πώς να παραμείνεις Ζεν
Η πεθερά. Αυτός ο τρόμος. Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν περίμενες ο άντρας των ονείρων σου να πηγαίνει πακέτο με μία καταπιεστική, ενοχλητική, ανακατωσούρα μάνα. Μήπως όμως υπερβάλλεις λίγο; Μήπως η πεθερά σου έχει μερικά ελαφρυντικά που εσύ αρνείσαι να τα δεις;

Ξέρει πράγματα που εσύ δεν ξέρεις
Ένα μεγάλο κομμάτι οποιασδήποτε σχέσης είναι να καταλαβαίνεις και να συμπεριφέρεσαι σωστά στον σύντροφό σου—όπως κι εκείνος σε ‘σένα. Και δεν είναι πάντα εύκολη δουλειά, επειδή είμαστε άνθρωποι, και οι άνθρωποι είναι περίπλοκα ζώα. Η πεθερά σου ξέρει τον σύντροφό σου περισσότερο καιρό από εσένα, άρα ίσως έχει και πολλά να σου διδάξει.

Μην ξεχνάς ότι τον μεγάλωσε
Από τον τοκετό και τις πάνες, μέχρι το στρες και τα ξεσπάσματα της εφηβείας, αυτή η γυναίκα έχει ζήσει πολλά. Και είναι πολύ πιθανό ότι αρκετές πτυχές της προσωπικότητάς της αντικατοπτρίζονται στον σύντροφό σου. Αυτό την κάνει – θέλεις ή δε θέλεις – κομμάτι της ζωής σας. Το πού ακριβώς θα θέσετε το όριο, από την άλλη, είναι δικό σας ζήτημα.

Αγαπάει τα παιδιά σας σαν δικά της
Αν έχετε παιδιά, προφανώς. Αλλά αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να αποδεχτείς. Πόσο μάλλον, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανατροφή των παιδιών, επιτρέποντάς σας να έχετε καλύτερες ισορροπίες στην ζωή σας.

Όσο κι αν δεν φαίνεται, θέλει να βοηθήσει
Όχι, ένας άνθρωπος που προσπαθεί ενεργά να “σαμποτάρει” την ζωή σου, είναι ψυχοπαθής. Και αμφιβάλλουμε ότι η πεθερά σου είναι ψυχοπαθής. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να δείχνει την αγάπη της, συζήτησέ το μαζί της ψύχραιμα, και προσπαθήστε να βρείτε μια μέση οδό.

Δεν θα είναι πάντα εκεί
Αυτό ακριβώς που έχεις σκεφτεί (και μετά προσπάθησες να ξεχάσεις) για τους δικούς σου γονείς, ισχύει και για τους γονείς του συντρόφου σου. Η πεθερά σου δεν πρόκειται να ζήσει αιώνια, και αν μη τι άλλο θέλει να δει το παιδί της να είναι ευτυχισμένο. Μπορεί μερικές φορές να μπλέκεται στην ζωή σας περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες, αλλά – ειλικρινά τώρα – πόσες είναι οι πιθανότητες να θέλει όντως να προκαλέσει κακό;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v