Τα χαρακτηριστικά μιας πετυχημένης σχέσης

Υπάρχουν κι εκείνες οι σχέσεις που τα καταφέρνουν… Τι κάνουν σωστά;
Τα χαρακτηριστικά μιας πετυχημένης σχέσης
Εδώ, στο in2life Σεξ & Σχέσεις, όπως φανερώνει και το όνομα του site, μιλάμε για σχέσεις. Αναλύουμε τις σχέσεις. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει μια σχέση καλή, πετυχημένη. Και νομίζουμε πως καταλήξαμε σε κάποιες θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να έχει μια σχέση, αν θέλει να επιβιώσει από τα προβλήματα και από την ρουτίνα…

Μια σχέση που θέλει να αποκαλείται πετυχημένη, λοιπόν, πρέπει να έχει…

…σεβασμό
Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να πάει καλά και να είναι υγιής μια σχέση. Σεβασμός στον σύντροφο σημαίνει αποδοχή και αγάπη, χωρίς να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Σημαίνει να ακούμε προσεκτικά όποτε μας μιλάει, και να μην περιμένουμε συνεχώς να γίνει αυτό που θέλουμε εμείς.

…επικοινωνία
Σε κάθε σχέση, υπάρχουν οι στιγμές που οι δύο σύντροφοι συγκρούονται, και αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Είστε δύο διαφορετικά άτομα, με ξεχωριστές πεποιθήσεις. Βλέπετε τον κόσμο με άλλο μάτι, και δεν γίνεται να συγκλίνουν πάντα οι ιδέες σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα επιτρέψετε στις διαφωνίες να χαλάσουν την σχέση σας. Λύστε τις διαφορές σας με διάλογο, και όχι με το να κατηγορείτε ή να απειλείτε ο ένας τον άλλο.

…χιούμορ
Δεν υπάρχει καλύτερη τακτική για να ελαττώσουμε το στρες της καθημερινότητας από το χιούμορ. Να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το χιούμορ σας για να στηρίζετε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές, για να ανεβάζετε τα κέφια του άλλου. Ακόμα και τις στιγμές που νιώθετε ότι υπάρχει ένταση κάτω από την επιφάνεια, το χιούμορ μπορεί να σας σώσει.

…υποστήριξη
Όσο περνάει ο χρόνος, ο άνθρωπος αλλάζει. Ζει καινούριες εμπειρίες που τον σχηματίζουν ξανά από την αρχή. Και, όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, αυτές οι αλλαγές που θα βιώσουμε – που αρκετά συχνά μπορεί να είναι επώδυνες – γίνονται πιο εύκολες να τις αντέξουμε. Επειδή ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το ταξίδι.

…φιλία
Στο τέλος, αν δύο σύντροφοι δεν είναι και φίλοι, έχει νόημα η σχέση; Πώς θα έρθετε πιο κοντά αν δεν μοιράζεστε; Αν δεν περιμένετε πώς και πώς, στο τέλος της ημέρας, να περάσετε χρόνο με το αγαπημένο σας πρόσωπο; Δεν λέμε, καλές είναι οι σχέσεις που αποτελούνται 100% από έρωτα, αλλά χωρίς τα αισθήματα φιλίας… δεν δένει το γλυκό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v