Πώς να κάνεις την σχέση σου να διαρκέσει

Επειδή οι σχέσεις, όπως κάθε τι καλό, απαιτούν σκληρή δουλειά.
Πώς να κάνεις την σχέση σου να διαρκέσει
Μια καλή, δυνατή σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στην αγάπη και στην ειλικρίνεια ακούγεται πολύ πιο εύκολη στην θεωρία, παρά στην πράξη. Και είναι λογικό, άλλωστε. Οι σχέσεις, όπως κάθε τι καλό στην ζωή μας, απαιτούν σκληρή δουλειά, και από τους δυο συντρόφους. Δεν γίνεται να παραμένουν σ’ εκείνο το στάδιο που είναι στην αρχή, με τα σιρόπια να στάζουν από παντού· πρέπει να εξελίσσονται. Και μπορείτε να αφήσετε την σχέση σας να εξελιχθεί, χωρίς να θυσιάσετε τον έρωτά σας ή τον ενθουσιασμό σας. Ας δούμε πώς…

Σαν να μη πέρασε μια μέρα
Όσο η σχέση σας αρχίζει να μετράει όλο και περισσότερους μήνες, τα πράγματα αλλάζουν. Αρχίζουν οι συμβιβασμοί. Αρχίζει η ρουτίνα. Αλλά πάντα μπορείτε να κάνετε μικρές, όμορφες εκπλήξεις ο ένας στον άλλο, και να είστε διατεθειμένοι να το κάνετε όσο είστε μαζί.

Μη φοβάσαι τον καυγά
Ένας καυγάς, ακόμα κι αν είναι μεγάλος, δεν σημαίνει αυτόματα πως τέλειωσε η σχέση. Πόσο μάλλον, αν προσεγγίζετε και οι δυο τους καυγάδες σας ως μια ευκαιρία να μάθετε, να διορθώσετε τα λάθη σας αλλά και να επαναπροσδιορίσετε καλύτερα τις ισορροπίες στην σχέση σας, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Κοιμηθείτε μαζί
Έρευνες επί ερευνών έχουν δείξει ότι το να κοιμάστε μαζί με τον/την σύντροφό σας μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Μην σταματήσετε να έχετε σωματική επαφή—και αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά σεξ. Είναι μερικές μέρες που αυτό που έχετε ανάγκη είναι μια αγκαλιά.

Τι έχουμε κοινό;
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να απολαμβάνετε μαζί αυτά που σας δένουν, ό,τι κι αν είναι. Είτε σας αρέσει να γυμνάζεστε μαζί, είτε να… λιώνετε στον καναπέ βλέποντας τις αγαπημένες σας σειρές, τα πράγματα που αγαπάτε να κάνετε μαζί είναι αυτά που μπορούν να βγάλουν την σχέση σας από την κινούμενη άμμο της ρουτίνας.

Τα καλά, όχι τα κακά
Κάντε κομπλιμέντα. Δείξτε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλο. Σταματήστε να εστιάζετε στα λάθη του/της συντρόφου σας, και δώστε προσοχή σε αυτά που κάνει καλά. Σε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v