5 τρόποι να μάθεις αν σε κερατώνει

…επειδή μερικές φορές σε πιάνει η παράνοια, και δεν πρόκειται να φύγει μέχρι αποδείξεως του εναντίου!
5 τρόποι να μάθεις αν σε κερατώνει
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος σε σχέση που να μην έχει αναρωτηθεί έστω και μία φορά αν το έτερόν του ήμισυ έχει ξενοκοιτάξει ή και… ξενοπερπατήσει. Είναι φυσιολογικό. Φταίει η ανασφάλεια, φταίνε τα social media, πολλές φορές φταίει και η προσωπικότητα του άλλου ατόμου. Επειδή όμως αυτές οι σκέψεις μπορούν να σου καταστρέψουν την ζωή – και την σχέση – ήρθε η ώρα να μάθεις τους καλύτερους, τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις αυτές τις κακές σκέψεις να σταματήσουν.

Ή, εναλλακτικά, αν η παράνοιά σου ήταν όντως βάσιμη, να ανακαλύψεις κάτι που φοβόσουν, και μετά να έχεις δικαιολογία να στείλεις το άλλο άτομο στο διάολο όσο πιο μακριά σου γίνεται.

Εκεί που δεν το περιμένει
Αν φοβάσαι ότι, και να θέσεις το ζήτημα προς συζήτηση, με ήπιο τόνο που δεν θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, εκείνος θα σου πει απλά ψέματα, τότε φρόντισε να έχεις το στοιχείο του αιφνιδιασμού με το μέρος σου. Τι εννοούμε: Κανείς ποτέ δεν ετοιμάστηκε για μια όμορφη κουβέντα ακούγοντας “Πρέπει να μιλήσουμε μετά”. Άρα, όταν είστε οι δυο σας, εκεί που δεν το περιμένει, μίλησέ του. Χωρίς να τον κατηγορείς για κάτι. Απλά έκφρασε τις ανησυχίες σου, και παρατήρησε τις αντιδράσεις του.

Άλλαξε την ρουτίνα σας
Αν υπάρχουν πράγματα που κάνετε πάντα σε κάποια συγκεκριμένη μέρα ή ώρα (για παράδειγμα, αν τις Παρασκευές βγαίνετε τακτικά), δοκίμασε να αλλάξεις αυτή την ρουτίνα, και να δεις τις αντιδράσεις του. Ζήτησέ του να βρεθείτε την Πέμπτη, επειδή “κάτι προέκυψε”.

Πρόσεξε τις μικρές αλλαγές
Ακόμα και ο πιο παρανοϊκός άνθρωπος του κόσμου θα κάνει κάποια στιγμή λάθος. Άρα, αν όντως σε απατάει, δεν γίνεται να έχει καλύψει 100% τα ίχνη του. Υπάρχουν πολλά μικρά και ανεπαίσθητα σημάδια ότι κάνει κάτι πίσω από την πλάτη σου, που μπορεί να μην είχες φανταστεί. Για παράδειγμα, αν ξεκίνησε να λέει κάτι που δεν έλεγε παλιότερα, ή αν δοκιμάσει κάτι καινούριο και απρόοπτο στο κρεβάτι. Πάντα θα μπορέσεις να βρεις αυτές τις μικρές αλλαγές, αν ξέρεις να προσέχεις.

Ήρθα κι εγώ…
Απλό, κλασικό, όχι και τόσο ηθικό, αλλά στην ανάγκη, όλα γίνονται. Πέρνα μια βόλτα από το σπίτι του όταν δεν σε περιμένει. Πες ότι ήρθες να του πεις ένα γεια, ή να του αφήσεις κάτι.

Ακολούθησε το ένστικτό σου
Ξέρεις κάτι; Τις περισσότερες φορές που σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά… κάτι όντως δεν πάει καλά. Οπότε, αν είσαι αρκετά (ως και πολύ) σίγουρη ότι γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη σου, μάλλον το ένστικτό σου προσπαθεί να σε προστατεύσει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v